Brentford korak oddaljen od uvrstitve v PL po 73 letih

Premier Liga 29. Jul 202022:48 > 22:53
Warren Little/Getty Images

Bil je to zadnji ples Bentforda na Griffin Parku, od katerega se ose poslavljajo po 116 letih. Ni pa bil to zadnji ples rdeče-belih v letošnji sezoni, saj so se uvrstili na Wembley - v veliki finale play-offa.

Brendford v zadnjem krogu Championshipa ni izkoristil spodrsljaja West Bromwicha, ki se je zaradi tega neposredno uvrstil med elito. Londončani pa uvstitev v Premier ligo iščejo skozi dodatne kvalifikacije. Danes so opravili prvi del naloge in se uvrstili na Wembley.

Ose so danes lovile zaostanek s prve tekme. Swansea je namreč na Libertyju slavil z 1:0.

Londončani so v vodstvo prišli v 11. minuti, ko je 26. zadetek v sezoni dosegel Watkins. Le 4 minute kasneje je vodstvo domačih podvojil Emiliano Marcondes.

Na začetku 2. polčasa so gostitelji prednost povišali na 3:0 in zdelo se je, da je tekma odločena. Brentford je dolgo časa nadziral potek tekme, v 78. minuti pa si je napako privoščil kapetan Jansson. Darilo Šveda je izkoristil Brewster, ki je lobal Davida Rayo in poskrbel za  infarktno končnico. Labodi so lovili 2 zadetek, ki bi tekmo zavlekel v podaljšek, a je obramba Brentforda zdržala.

Drugega finalista bomo dobili jutri, ko bo Fulham poskušal zadržati prednost 2 golov iz prve tekme. V kolikor bo varovancem Parkerja uspelo, bomo spremljali londonski finale.