Thiagu Alcantari odprta vrata Anfielda

Alexander Hassenstein/Getty Images

Kot največja želja aktualnih evropskih klubskih prvakov se omenja vezist Bayerna, Thiago Alcantara. Na Anfield bi naj prišel za 30 milijonov funtov, njegove misli pa trener bavarskega ponosa menda popolnoma razume.

Medtem ko je bil doslej Jürgen Klopp tisti, ki je samo skrušeno opazoval, kako mu Bayern “krade” igralce, bodo sedaj Bavarci očitno enega izmed najpomembnejših členov izgubili na račun nemškega lisjaka na klopi Liverpoola. Thiago Alcantara je menda zelo blizu prestopa na Anfield. Pogodba mu poteče 2021, o novi se ne bodo pogovarjali. V minuli sezoni je dal za Bayern 3 gole na 36 tekmah.

Razumem ga. Če želi oditi v Premier ligo, je to povsem logično. Bilo bi sicer škoda, saj naši igri daje dodano vrednost. Rad bi ga treniral tudi v bodoče, a takšno je pač življenje. Gremo dalje,” je Hansi Flick z besedami Španca že skoraj pospremil iz slačilnice bavarskega ponosa.

Bayern se letos trudi za trojno krono, saj so pokal in prvenstvo že osvojili, v Ligi prvakov pa so praktično že udeleženci četrtfinala. Čaka jih namreč povratna tekma osmine finala s Chelseajaem (3:0).

Vsi smo motivirani, da se aktivirajo za naslednje tedne. Kar se tiče naslednje sezone, bova še zmeraj tandem s Hasanom Salihamidžićem. Trenutno je naša osredotočenost le na Ligi prvakov, zato raje ne bi govoril o špekulacijah,” je zaključil Flick.

sportklub