Nocoj na SK: Začetek sezone Championshipa

Premier Liga 11. Sep 202016:24 > 16:47
Getty Images

S srečanjem med Watfordom in Middlesbroughom se nocoj začenja nova sezona angleške druge lige, oziroma EFL Championshipa. 24 ekip se bo borilo za tri mesta, ki vodijo v Premier ligo.

Sezona 2020-21 bo tudi v Championship seveda zelo zanimiva, saj bodo ekipe dale vse od sebe, da pridejo do uvrstitve v Premier ligo. Kot smo vajeni, bosta prvo- in drugouvrščeni ekipi neposredno napredovali razred višje, tiste na mestih od 3 do 6 pa bodo igrale v play-offu za zadnje prosto mesto.

V letošnji sezoni bo v Championshipu igralo 24 moštev, novinci pa so: Bournemouth, Watford in Norwich (izpadli iz Premier lige), ter Coventry, Rotherham in Wycombe (napredovali iz League One).

Krog favoritov je znova zelo širok, saj ima vsaj polovica ekip realne možnosti za uvrstitev med najboljšo šesterico. Med glavnimi favoriti za direktno napredovanje so zagotovo Brentford, ki je izgubil zadnji finale play-offa, Watford, Norwich in Stoke, ki se je zelo okrepil.

V drugo vrsto lahko postavimo Bournemouth, oba valežanska kluba Cardiff in Swansea, ki sta tudi igrala v play-offu, medtem ko bodo stopničko višje kot lani skušali stopiti Milwall, Preston, Derby, Bristol in Nottingham Forest.

Otvoritveno srečanje sezone med Watfordom in Middlesbroughom si boste lahko ogledali ob 20.45 na SK1.