Mediji: Bale se vrača v Tottenham!

Premier Liga 16. Sep 202023:33 > 23:37
Michael Regan/Getty Images

Fabrizio Romano, prestopni guru, trdi, da naj bi napadalec Real Madriga Gareth Bale v kratkem zapustil špansko prestolnico in se vrnil v Tottenham.

Ross Kinnaird/Getty Images

Dogovor med klubom je iz ure v uro bližje, trenutno pa naj bi manjkalo le še nekaj podrobnosti za sklenitev posla. Reprezentant Walesa bo tako končal svojo agonijo v Madridu in se vrnil v London.

Romano dodaja, da je Bale soigralcem že sporočil, da odhaja.

Menedžer igralca Reala Jonathan Barnett je za BBC potrdil, da je prestop blizu realizacije, a da so pogovoru še vedno v teku.

Obe strani si želita hitre sklenitve dogovora. Bale ima dovolj sedenja na klopi oziroma celo na tribuni, Zinedine Zidane pa bi se rad rešil nezadovoljnega igralca. Že v sredo je Jose Mourinho dal zeleno luč za Balov povratek v Tottenham, kjer je igral do leta 2013. Valižan je nato za takrat rekordnih 91 milijonov evrov prestopil k Realu in izpolnil otroške sanje.

Najbolj verjetno se zdi, da bo Gareth v London odšel na posojo, Tottenham pa bi v naslednji sezoni v celoti prevzel njegovo plačo, ki je zelo visoka – 17 milijonov evrov na sezono. Obstaja še možnost odkupa pogodbe za 20 milijonov evrov, v tem primeru pa spurse čaka trdo pogajanje za pogodbo z igralcem in njegovim zastopnikom. Težko je verjeti, da bi Bale pristal na znatno znižanje dohodka.

Bale je produkt Southamptona, za Tottenham pa je igral med letoma 2007 in 2013. Za spurse je odigral 203 tekme in dosegel 55 golov.