Vidić: Bailly je moj naslednik

Ben Hoskins, Getty Images

Legendarni branilec Manchester Uniteda Nemanja Vidić je bil poln hvale na račun branilca rdečih vragov Erica Baillyja, za katerega smatra, da je njegov naslednik.

Reprezentant Slonokoščene Obale je na Old Trafford prišel lansko poletje iz vrst španskega Villarreala. Že na samem začetku je pokazal, da gre za agresivnega, fizično izjemno močnega in dominantnega branilca. Oktobra se je poškodoval, januarja je bil na Afriškem pokalu narodov, tako da se še vedno ni povsem ustalil v prvi postavi Joseja Mourinha.

A tam ga vseeno vidi nekdanji kapetan Uniteda Nemanja Vidić, ki je v enemu izmed pogovorov za angleško televizijo pohvalil mladega branilca. “Odlično je začel kariero pri Unitedu, bil v zelo stabilni formi, potem pa je sledila daljša odsotnost. Mlad je, ima ogromen potencial, vidi pa se tudi, da rad igra v obrambi. Agresiven je, to mi je všeč. Spominja me name, ko sem bil mlajši, zato bi lahko postal moj naslednik,” s pohvalami na račun temnopoltega branilca ni skoparil Vidić.

Vidić prav tako smatra, da United v bližnji prihodnosti lahko ponovi podobno obrambno partnerstvo, kot ga je pred časom z Rio Ferdinandom tvoril sam. “Smalling ima mentaliteto obrambnega igralca in fizično moč, da mu to uspe. Tudi Jones je zelo dober, a je imel ogromno težav s poškodbami. Zelo pomembna je komunikacija, kar pa je težko vzpostaviti, če se nenehno menjajo branilski pari. Jaz in Rio sva povsem drugačni osebi in povsem drugačna igralca, a sva se neverjetno ujela. V vsakem trenutku sem vedel, kaj bo storil na igrišču. On pa je vedel, kaj bom storil jaz,” je še dodal dolgoletni srbski reprezentant.