Arabci bodo z norimi številkami napadli De Bruyneja

Nogomet 21. Jan 202415:50 1 komentar
Pep Guardiola se boji, da vbo izgubil enega svojih ključnih mož. FOTO: Profimedia.

Kevin de Bruyne, zvezdnik evropskega in angleškega prvaka Manchester Cityja, je tarča nekaterih klubov iz Savdske Arabije, ki naj bi belgijskega vezista z vrtoglavimi ponudbami zasuli poleti.

O zanimanju iz Savdske Arabije za enega najboljših vezistov v evropskem nogometu v zadnjih let se šušlja že nekaj časa, zdaj pa iz tamkajšnjega sveta prihajajo novice, da je Kevin de Bruyne tarča predvsem dveh klubov. Al Nassra, ki je pred enim letom ujel Cristiana Ronalda, in Al Hilala, ki je k sebi zvabil Neymarja.

32-letni belgijski vezist, ki je eden ključnih mož Manchester Citya, ima z Angleži sklenjeno pogodbo še za leto in pol. Ker se v Manchestru bojijo, da bo odšel, naj bi tamkajšnji trener Pep Guardiola že pritisnil za sestavo nove pogodbe, s katero bi idejnega vodjo svoje ekipe na stadion Etihad priklenil še za nekaj časa.

Če ne, pa naj De Bruyneja v Manchestru ne bi pustili oditi za manj kot sto milijonov evrov odškodnine, kot pišejo nekateri angleški novinarji. Veliko, a zagotovo ne nemogoče za klube iz Savdske Arabije, ki nameravajo po začetnem zagonu še naprej investirati nore številke v razvoj tamkajšnjega nogometa.

Kevin de Bruyne. FOTO: Profimedia.

Al Hilal in Al Nassr naj bi šla v akcijo za De Bruyneja poleti, iz Savdske Arabije pa prihajajo novice, da mu bosta pod nos ponudila številko, ki jo bo zelo težko zavrnil.

Zdaj v Angliji služi približno 24 milijonov evrov, Arabci pa mu bodo ponudili vsaj dvakrat toliko in dolgoletno pogodbo.

Bo De Bruyne naslednji od zvezdnikov evropskega nogometa, ki se ne bo mogel upreti arabskemu denarju?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje