Arsenal bo pozimi lovil Isca

Premier Liga 21. Dec 202022:53
Denis Doyle/Getty Images

Španski Mundo Deportivo poroča, da si želi Mikel Arteta pod svoje okrilje zvabiti vezista Real Madrida Isca.

Isco ni zadovoljen z minutažo in s svojim statusom v kraljevem klubu iz Madrida. Vrednost Španca je, zaradi slabših prestav, ki so verjetno tudi posledica neprofesionalnosti, saj Španec “tovori” precej odvečnih kilogramov, v zadnjih letih močna padla.

Vezist Reala je bil po oceni Transfermarkta še pred manj kot dvema letoma vreden vrtoglavih 90 milijonov evrov, danes pa je njegova vrednost strmoglavila na pičlih 20 milijonov evrov.

Zinedine Zidane je sicer nekajkrat poudaril, da resno računa na 28-letnega virtuoza, a vprašanje je, če je bilo v besedah Francoza kaj resnice ali pa je šlo zgolj za leporečenje.

Mikel Arteta je prepričan, da bi bil Isco prava rešitev za številne težave, ki jih ima Arsenal v letošnji sezoni. Vsakomur, ki je v letošnji sezoni pogledal kakšno tekmo topničarjev je jasno, da vezistom Arsenala kronično primankuje domiselnosti.

Nekateri menijo, da bi se Isco zelo dobro znašel na Emiratesu, mnogi pa poudarjajo, da gre za nogometaša, ki ima podobne karakteristike kot Mesul Ozil, ki je že dalj časa na stranskem tiru. Številne pristaše Arsenala skrbi, da bi imel 28-letni Španec v Londonu podobne težave kot jih ima Nemec turških korenin.

V Arsenalu sicer kot posojen nogometaš belega baleta igra tudi Dani Ceballos. Slednjemu bi se torej lahko kmalu pridružil Isco.

Isco je sicer z Realom štirikrat osvojil Ligo prvakov in dvakrat La ligo. Za špansko reprezentanco je dosegel 12 golov na 38 tekmah.

Komentari

Vaš komentar