Arsenal za angleškega branilca ponuja bogastvo

Nogomet 25. Jun 202111:27 > 11:32
Ben White v dresu angleške reprezentance, foto: Guliverimage.

Londonski Arsenal je minulo sezono sklenil na skromnem osem mestu angleške lige in tako ostal brez nastopa v evropskih tekmovanjih v prihodnji sezoni. Kljub temu je na voljo dovolj denarja, da so topničarji pripravljeni za Bena Whita, branilca Brightona in angleške reprezentance, odšteti skoraj 60 milijonov evrov, poročajo dobro obveščeni angleški viri.

Arsenal naj bi bil zelo blizu nakupa 23-letnega in 183 centimetrov visokega branilca, ki je z angleško reprezentanco na letošnjem evropskem prvenstvu v nogometu.

V karieri je za angleško izbrano vrsto vpisal dva nastopa. Nase je opozoril že v sezoni 2019/20, ko je s statusom posojenega nogometaša igral za Leeds. Slednji so ga želeli tudi odkupiti, a je Brighton zavrnil ponudbo v višini približno 30 milijonov evrov.

Le leto dni kasneje, potem ko je postal standarden član Brightona v Premier ligi, mu je cena še narasla, na 50 milijonov funtov oziroma slabih 60 milijonov evrov.

Kluba naj bi bila zelo blizu dogovora, poroča zanesljivi The Athletic. Pogodba z Benom Whitom prav tako naj ne bi bila ovira, manjka namreč le še dokončen dogovor obeh klubov, poročajo v Angliji.

Na radarju tudi Isak

Arsenal naj bi se močno zanimal tudi za napadalca švedske reprezentance in Real Sociedada Alexanderja Isaka. Zanj naj bi bili pripravljeni še globje seči v denarnico, do 80 milijonov evrov.

Očitno je lastnik Arsenala Stan Kroenke po vseh težavah, ki si jih je nakopal tudi zaradi poskusa pridružitvi propadli superligi, trenerju Mikelu Arteti namenil precej denarja za okrepitve.

Komentari

Vaš komentar