Arteta: ‘Nekateri bodo morali oditi’

REUTERS/Peter Cziborra
Mikel Arteta REUTERS/Peter Cziborra

Menedžer Arsenala Mikel Arteta je dejal, da bodo morali nekateri igrali med januarskim prestopnim rokom zapustiti klub.

Arsenalova prioriteta v januarskem prestopnem roku bo posoja ali prodaja odvečnih igralcev, kot je povedal menedžer Mikel Arteta: “Nekateri igralci bodo šli na posojo ali pa bodo klub zapustili. To je v tem trenutku prioriteta.”

Že poleti sta Arsenal zapustila vratar Emiliano Martinez in vezni igralec Henrikh Mkhitaryan, na posojo pa sta odšla Matteo Guendouzi in Lucas Torreira.

Branilec Sead Kolašinac je šel nedavno na začasno posojo v Schalke 04, ampak številni igralci, ki niso v Artetovih načrtih, so še vedno v Londonu, vključno z Mesutom Özilom in Shkodranom Mustafijem. Španec je poudaril, da se je potrebno znebiti vseh odvečnih igralcev.

“Imamo veliko igralcev. Nekaj stvari bi se moralo zgoditi poleti, ampak se zaradi različnih razlogov niso. Ne moremo imeti toliko igralcev, kot jih imamo trenutno na nekaterih položajih. Poiskati pa bomo morali rešitve na položajih, kjer imamo težave.”

ARTETA: POGUMNI SAKA PRAVI PRIMER

Arteta je pohvalik Bukaya Sakaja za predanost in pogum, ki ga je pokazal med težkimi časi za Arsenal.

Saka je bil dvakrat v štirih dneh najboljši mož na igrišču ob zmagah nad Chelseajem in Brightonom.

Produkt Arsenalove akademije je z golom proti Chelseaju pomagal končati niz sedmih tekem brez zmage, nato pa je asistiral Alexandru Lacazettu za zmagoviti zadetek na Amex Stadiumu in Brightonu vseskozi povzročal težave. Potrdil je svoj status enega najboljših mladih nogometašev v Angliji.

Od začetka zadnje sezone je Saka vpisal 15 asistenc za Arsenal, kar je največ v klubu. Arteta je navdušen nad 19-letnikom.

“Najpomembnejša stvar zame je, da v zadnjih mesecih igra odgovorno in s precej zagona. Ko nam ne gre dobro, sprejema prave odločitve in to vpliva na ekipo. Takšna je njegova narava in še razvija se. Vidi se, da mu soigralci zaupajo.”

Saka je proti Brightonu zaradi poškodbe gležnja zapustil igrišče, ampak Arteta je prepričan, da bo nared za sobotno tekmo proti West Bromu.

“PRITISKA JE MALO MANJ”

Arsenal je prvič od septembra zmagal dvakrat zapored, potem ko je premagal Chelsea in Brighton, tako da je vzdušje v klubu ob začetku novega leta nekoliko boljše.

“Ti zmagi smo nujno potrebovali, ampak potrebujemo precej daljši niz, kot je to. Nekatere stvari smo naredili bolje, ampak še veliko prostora za izboljšanje imamo.”

Srečanje Arsenala z West Hamom si boste lahko ogledali na SK2 v soboto ob 21.00.

Komentari

Vaš komentar