Laporte – španski Sandi Lovrić

La liga 11. Maj 202118:57 > 12. Maj 2021 13:10
Aymeric Laporte
Clive Brunskill/Getty Images

Glavni športni mediji po Evropi poročajo, da se je Aymeric Laporte odzval na vabilo Luisa Enriqueja, ki ga želi videti v španski reprezentanci. Tako kot v slovenski reprezentanci Sandi Lovrić, se je tudi Bask odločil slavo poiskati drugje, ko je spoznal, da v matični državi selektor ne računa na njegove dolgoročne usluge.

Registracija je uspela in branilec Manchester Cityja bo lahko zaigral že na prihajajočem evropskem prvenstvu. 26-letni branilec je bil trikrat vpoklican v francosko reprezentanco, a za galske peteline ni odigral niti ene tekme.

Laporte se je rodil v baskovskem mestu Agen, ki leži v Franciji. Že kot najstnik se je preselil v Athletic Bilbao. Pri baskovskem ponosu je preživel 8 let, leta 2018 pa se je preselil na Etihad. Manchester City je zanj odštel 65 milijonov evrov.

Laporta je španska reprezentanca snubila že leta 2016, a se Francoz takrat ni odzval na vabilo Julena Lopeteguia, saj je želel igrati za rodno Francijo. Pod taktirko Didiera Deschampsa priložnosti ni dočakal, zato bo sedaj sprejel vabilo Furie.

Luis Enrique bo lahko na prihajajočem prvenstvu računal na številne vrhunske osrednje branilce – Sergia RamosaErica GarcioPaua TorresaIniga Martineza in Laporta.

Komentari

Vaš komentar