Bo Pep Aguera zamenjal s Halandom?

Bundesliga 14. Dec 202012:14
Erling Haland
Clemens Bilan - Pool/Getty Images

Menedžer Manchester Cityja Pep Guardiola je pred kratkim podaljšal zvestobo sinje-modrim in že snuje načrte za prihodnost. Na Etihad bi lahko pripeljal tudi mladega norveškega napadalca Erlinga Halanda, ki bi utegnil zamenjati klubsko legendo Sergia Aguera.

Pep Guardiola je od leta 2016, ko se je usedel na klop Manchester Cityja, osvojil dve Premier ligi, Pokal FA in tri ligaške pokale. Nekoliko manj uspešen je v Ligi prvakov. Ne glede na to, da ima v ekipi nekatere od najboljših igralcev na svetu, je v zadnjih treh sezonah vselej izpadel v četrtfinalu. V vodstvu kluba so mu s podaljšane pogodbe izkazali zaupanje kljub neuspehu v Evropi, sedaj pa naj bi mu odobrili nove milijone za nove okrepitve. The Times piše, da si Katalonec želi svojo ekipo v prvi vrsti okrepiti z Erlingom Halandom.

Norvežan ima pogodbo z Borussio Dortmund sklenjeno do leta 2024, a jasno je, da je skoraj nemogoče, da bi jo izpolnil v celoti. Po nekaterih napovedih bo Borussio zapustil že po letošnji sezoni. Haland ima v svoji pogodbi zapisano odkupno klavzulo v višini 69 milijonov funtova, toda v Dortmundu imajo pravico, da zahtevajo višjo odškodnino, tako da naj bi za predčasni odhod mladega napadalca zahtevali okroglih 100 milijonov.

City naj bi menda pristal na takšno ceno in tako v klub dokončno pripeljal zamenjavo za Sergia Aguera, ki je v zaključku svoje kariere. Haland je v letošnji sezoni dosegel 23 golov na 19 nastopih za klub in reprezentanco.

Komentari

Vaš komentar