Chelsea ima novega branilca

Nogomet 7. Jun 202414:33 0 komentarjev
Tosin Adarabioyo
Foto: Profimedia

Tosin Adarabioyo, nogometaš, ki je doslej nosil dres Fulhama, bo v nadaljevanju kariere branil barve Chelseaja. Z njim je 26-letni branilec podpisal štiriletno pogodbo, ki začne teči 1. julija, poroča spletna stran Chelseaja. Odškodnine klub, ki ima tudi novega trenerja, Italijana Enza Maresco, ne bo plačal, saj mu je pogodba pri Fulhamu potekla.

“Chelsea je velik klub in to je zame popoln trenutek. Rodil sem se v soseščini Stamford Bridgea in na njem tudi debitiral. Navdušen sem, upam, da bom klubu pomagal iti v smer, v katero si želi,” je dejal Adarabioyo, prva Chelseajeva igralska okrepitev pred novo sezono.

Adarabioyo je sicer odraščal pri Manchester Cityju, pri katerem je igral v vseh mlajših selekcijah in je bil nekaj časa tudi njihov kapetan. Za njegovo člansko ekipo je odigral tudi sedem tekem, prvo v pokalu FA prav proti Chelseaju.

Prave priložnosti za uveljavitev v Manchestru pa ni dobil, klub ga je najprej posodil West Bromwich Albionu, nato Blackburnu, leta 2020 pa je prestopil v Fulham.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!