Chelsea in Leicester v boj za evropske milijone

Nogomet 18. Maj 202111:43 > 11:49
Chelsea, Leicester
Chelsea in Leicester lovita Ligo prvakov (Foto: Matthew Impey Xinhua)

Le nekaj dni po finalu angleškega FA pokala, se bosta Chelsea in Leicester udarila še drugič v nizu, tokrat v prvenstvu. Ta tekma ne bo nič manj pomembna od sobotne, čeprav ne bosta igrala za lovoriko. V igri je namreč uvrstitev v Ligo prvakov. Obračun si lahko ob 21:15 v živo pogledate na programu Sportklub 1.

Leicester City je pred priložnostjo, da jo v treh dneh še drugič pošteno zagode Londončanom. V soboto so lisice z golom Yourija Tielemansa prvič v klubski zgodovini osvojile angleški FA pokal.

Boj za Ligo prvakov (tekme – točke):
1. Manchester City 36 – 83
2. Manchester United 36 – 70
3. Leicester 36 – 66
4. Chelsea 36 – 64
——————————
5. Liverpool 36 – 63

Zdaj je na kocki še uvrstitev v Ligo prvakov, kamor vodijo prva štiri mesta. Oba kluba iz Manchestra – City in United – sta si že zagotovila prvi dve mesti. Za preostali dve se borijo trije klubi.

V najboljšem položaju je Leicester, dva kroga pred koncem je zbral 66 točk. Chelsea zaostaja za dve točki in Liverpool, po neverjetnem golu vratarja Allisona v prejšnjem krogu, za tri.

Liverpool o svoji usodi odloča sam

Ker si bosta z medsebojnim obračunom Chelsea in Leicester jemala točke, se je Liverpool naenkrat znašel v položaju, ko o svoji usodi odloča sam, čeprav je trenutno za obema. Ima namreč boljši medsebojni izkupiček z Leicester Cityjem. Če redsi dobijo obe preostali tekmi, se bodo uvrstili v Ligo prvakov.

Liverpool v sredo ob 21:15, tudi s prenosom na Sportklubu, gostuje pri Burnleyju.

Preostale tekme:
Leicester: Chelsea (v gosteh), Tottenham (doma)
Chelsea: Leicester (doma), Aston Villa (v gosteh)
Liverpool: Burnley (v gosteh), Crystal Palace (doma)

Chelsea je v prvenstvu brez zmage proti Leicestru že šest zaporednih obračunov! Lisice so vpisale dve zmagi, štirikrat se je tekma končala z delitvijo točk. Če štejemo še dvoboj v finalu FA pokala, pa je Leicester proti Chelseaju nepremagan že sedem tekem.

Leicester je to sezono že pokazal, da zna igrati tudi na gostovanjih pri največjih. Zmagoslavno so zapustili tako zelenico prvakov, kot tudi njihovih mestnih tekmecev – Uniteda.

V igri je veliko. Uvrstitev v Ligo prvakov prinaša prestiž in veljavo v očeh vseh deležnikov v nogometu. Prav tako iz naslova nagrad in televizijskih pravic angleški klubi z uvrstitvijo zaslužijo vsaj 50 milijonov evrov. Pri tem niti niso upoštevani morebitni dodatni prihodki iz naslova pokroviteljev, prodanih vstopnic in vsega ostalega.

Komentari

Vaš komentar