Chelsea poleg Šeška lovi tudi napadalca Barcelone

Nogomet 4. Avg 20227:36 > 7:40 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Dogajanje na evropski nogometni tržnici je vse bolj vroče. Vstopili smo v mesec avgust, ekipe pa pred začetkom sezone še vedno sestavljajo igralski mozaik, s katerim bodo napadle zastavljene cilje. Ti so tudi v novi eri londonskega Chelseaja postavljeni zelo visoko, v modrem delu Londona pa v teh dneh mrzlično iščejo novega napadalca.

Kot smo ekskluzivno poročali pred dnevi, se je vodstvo Chelseaja, na čelu z novim alfo in omego Toddom Boehlyjem, v iskanju novega napadalca sestalo z Elvisom Bašanovićem, agentom slovenskega nogometnega dragulja Benjamina Šeška. London je v poletnem prestopnem roku (znova) zapustil Romelu Lukaku, vse bliže pa je tudi odhod Tima Wernerja, ki si ga v svojih vrstah znova želi nemški Leipzig. Obema napadalcema je skupno to, da na stadionu Stamford Bridge nista upravičila visokih pričakovanj.

Medtem, ko pri Chelseaju čakajo, kako se bo odločil Šeško oziroma predvsem njegov Salzburg, so na nogometni tržnici našli novo tarčo. V London si namreč želijo vrniti Pierra-Emericka Aubameyanga, ki je v angleški prestolnici že igral v majici Arsenala, za katerega je na 163 tekmah dosegel 92 zadetkov. Potem, ko ni našel skupnega jezika z novim trenerjem Mikelom Arteto, je Gabonec januarja stadion Emirates zamenjal za Barcelono, kjer pa v luči prihoda Roberta Lewandowskega ni več prva izbira v konici napada.

Aubameyang je sicer stari znanec Chelseajevega trenerja Thomasa Tuchla, s katerim sta odlično sodelovala pri dortmundski Borussi. Barcelona ima za morebitno prodajo 33-letnika dodaten motiv, saj mora nujno sprostiti nekaj finančnih sredstev, da lahko Katalonci registrirajo novince v rdeče-modrem dresu.