Šeško izbira med ponudbami, v akcijo je stopil tudi PSG

Nogomet 3. Avg 202218:54 > 19:01 1 komentar
FOTO: Guliverimages.

Benjamin Šeško ima na mizi konkretne ponudbe nekaterih evropskih nogometnih velikanov. Izvedeli smo, da je šel v akcijo tudi PSG, ki se je tako pridružil dvema preostalima snubcema zvenečih imen, Chelseaju in Manchester Unitedu. Slovenski napadalec Salzburga bo odločitev o nadaljevanju kariere sprejel v naslednjem tednu. Salzburg še vedno vztraja, da ni naprodaj, a se to hitro lahko spremeni.

Možnosti za Benjamina Šeška so še vedno tri. Prva je, da ostane v Salzburgu, s katerim ima podpisano pogodbo do leta 2026. Druga je, da se že letos dogovori z novim klubom, a še nekaj časa, kot posojen član njegovega kupca, ostane v Avstriji. Tretja je, da s Salzburgom prekine vse vezi in za nov klub zaigra že letos.

Komaj 19-letni slovenski napadalec, ki se je čez noč znašel v središču vročega dogajanja na svetovni nogometni tržnici, je pred veliko odločitvijo. Po tehtnem razmisleku in pogovorih z bližnjimi, družino in agentom Elvisom Bašanovićem, naj bi jo sprejel v naslednjem tednu.

Pri Salzburgu vztrajajo, da ni naprodaj, ampak …

Pri Salzburgu sicer še vedno odločno vztrajajo pri tem, da ni naprodaj, a če bo Šeško želel drugam, se to lahko hitro spremeni. S tem bo dal snubcem signal, da je na voljo in bodo na Salzburgov naslov začele deževati konkretne ponudbe, ki lahko – sploh ob možnosti, da bi v Salzburgu ostal še eno leto – hitro postanejo mamljive.

Na koncu bo imel glavno besedo še vedno Salzburg. Če bo do konca vztrajal pri tem, da ga letos poleti ne bo prodal, potem iz prestopa ne bo nič.

Odločitev naj bi sprejel prihodnji teden. FOTO: Guliverimages.

Kakšne vsote bi ob morebitnem prestopu lahko kapnile na Salzburgov žiro račun? Snubci naj bi bili pripravljeni plačati od 25, pa vse do 50 milijonov evrov, mogoče tudi kak milijon čez.

Odvisno tudi od tega, ali bi se Šeško odločil za le en klub ali pa bi pustil odrtih več vrat in s tem povzročil licitacijo med več klubi. Na ceno pa bi seveda vplivalo tudi to, kako bogat je kupec.

Ponudbe Chelseaja, Man Utd in tudi PSG

Kdo vse je za Šeška resno zainteresiran in kdo je na njegov naslov že poslal ponudbo? Zagotovo so konkretno ponudbo poslali pri Manchester Unitedu, katerega interes je sploh začel medijski pomp okoli Šeška, pri Chelseaju, ta prav tako išče napadalca, in tudi pri PSG, ki je najnovejši v vrsti najresnejših Šeškovih snubcev.

Res je, da v napadu PSG mrgoli zvezdnikov, tam kraljujejo Lionel Messi, Neymar in Kylian Mbappe, toda po drugi strani se zna zgoditi, da bodo po letih evropskih spodrsljajev v športni politiki obrnili smer in evre usmerili tudi v mlade, še ne uveljavljene nogometaše.

Na to namiguje tudi imenovanje novega športnega direktorja Luisa Camposa, ki se je s kadrovanjem z mladimi uveljavil pri Monacu in Lillu.

In ne pozabimo, pri klubu, ki za okrepitve plačuje tudi prek 200 milijonov, za letne plače svojih nogometašev pa nameni prek 40 milijonov evrov, denar res ni težava.

Morebitna selitev v Pariz se zdi najbolj realna čez eno leto.

Zvezdniški trojček PSG: Kylian Mbappe, Lionel Messi in Neymar. FOTO: Guliverimages.

Bi v Leipzigu lahko padel še en slovenski rekord?

V vrsti najresnejših in najbolj konkretnih Šeškovih snubcev so sicer še nekateri klubi, tudi Newcastle United, Bayern München, Borussia Dortmund in RB Leipzig.

Sploh selitev v Salzburgov bratski klub Leipzig bi bila, če bi Šeško res želel oditi, najbolj realna, ob tem pa bi bil prestop nekoliko nižji. Toda še vedno skorajda zagotovo višji od 20 milijonov evrov, kar je rekorden prestop slovenskega nogometaša.

V rokah ga ima Kevin Kampl, ki je leta 2017 iz Bayer Leverkusna prestopil prav v Leipzig. Bo ta nemški klub poskrbel za še en slovenski rekord?