City ali Chelsea? Največji zapravljivec v Angliji je Arsenal

Nogomet 19. Avg 202116:55 > 17:01
AP Photo/Alastair Grant, Pool
Martin Odegaard se vrača v London. Foto: AP Photo.

Londonski Arsenal bo v naslednjih urah moštvo okrepil z dvema novima nogometašema, Martinom Odegaardom in Aaronom Ramsdalom, s čimer se bo poletna potrošnja topničarjev povišala na 150 milijonov evrov. S tem bodo vsaj trenutno postali največji angleški zapravljivci tega poletja. Nogometna tržnica se sicer v Angliji zapre s koncem avgusta.

Martin Odegaard se v Arsenal seli iz Real Madrida. 22-letni norveški vezist je že v Londonu, kjer je opravil zdravniški pregled in bo podpisal petletno pogodbo, poročajo dobro obveščeni angleški viri. Galaktiki bodo s prodajo zaslužili 35 milijonov evrov, odškodnina bi lahko z različnimi dodatki narasla na 40 milijonov evrov.

Drugi, ki je tik pred prestopom med topničarje, je 23-letni angleški vratar Aaron Ramsdale, ki se je v minuli sezoni s Sheffield Unitedom poslovil od angleške Premier lige in pristal v Championshipu. Sheffield bo z njim zaslužil 24 milijonov funtov oziroma približno 28 milijonov evrov. Ramsdale je bil sicer tudi del angleške reprezentance na letošnjem evropskem prvenstvu.

Aaron Ramsdale je bil kljub izpadu iz lige izbran za klubskega igralca sezone. Foto: Guliverimage.

Odegaard in Ramsdale naj bi konkurirala že za nedeljski ligaški nastop proti Chelseaju. Ramsdale prihaja za konkurenco Nemcu Berndu Lenu, ki mu po sezoni poteče pogodba.

Norvežan ima manj možnosti za nedeljski nastop, saj mora pred registracijo še pridobiti delovno dovoljenje. Odegaard je sicer drugo polovico lanske sezone že nastopal za Arsenal, a takrat s statusom posojenega nogometaša Reala.

150 milijonov za pet igralcev

Arsenal je to poletje moštvo okrepil že z branilcem Benom Whitom, ki se je iz Brightona preselil za slabih 60 milijonov evrov, za Sambija Lokongo je Anderlecht zaslužil 17 milijonov evrov in Benfica za Nuna Tavaresa 8 milijonov.

Prestopa Odegaarda in Ramsdala mora Arsenal še uradno potrditi, a to je le še formalnost. Skupaj so tako topničarji letošnje poletje potrošili že 150 milijonov evrov, več od vseh konkurentov.

Sledi Manchester City, ki je do tega trenutka po podatkih Transfermarkta za Jacka Grealisha in Kaykyja odštel 127,5 milijona evrov, njihovi mestni tekmeci rdeči vragi so za Jadona Sancha in Raphalea Varana zapravil 125 milijonov evrov, medtem ko je Chelsea odštel 115 milijonov evrov, vse za enega nogometaša – Romela Lukakuja.

Komentari

Vaš komentar