Zrelejši Lukaku pripravljen na izziv Premier lige

Nogomet 18. Avg 202121:00
Lukaku bi v prvič po sedmih letih v dresu Chelseaja znova lahko nastopil že to nedeljo. Foto: Guliverimage

Belgijski nogometaš Romelu Lukaku se je na novinarski konferenci predstavil kot novi (stari) član Chelseaja. Po preizkusu v italijanskem prvenstvu, kjer je bil z Interjem prvak in najboljši strelec nerazzurov, se po lastnih besedah v Anglijo vrača kot veliko bolj zrel in kompleten nogometaš.

Londonski klub je odlično odprl novo sezono. V angleškem prvenstvu je četa Thomasa Tuchla za uvod premagala Crystal Palace s 3:0, v evropskem superpokalnem obračunu pa so bili modri boljši od Villarreala po izvajanju enajstmetrovk. Pred nedeljskim londonskim derbijem z Arsenalom se je na novinarski konferenci pred mediji znašel Romelu Lukaku, povratnik v dresu Chelseaja.

Po odhodu iz Londona leta 2014 je danes 28-letni igralec zaigral še za Everton, Manchester United in Inter. “Zrelost je pomembna. Mislim, da sem se o sebi veliko naučil in si postavil višje standarde in zahteve. Kot igralec želiš napredovati in postati bolj kompleten nogometaš. V Italiji je manj prostora, igra je bolj tehnična in taktična, kar mi je zelo pomagalo,” je dejal Belgijec.

Celotne priprave je opravil z Interjem, zato mora najprej spoznati soigralce pri Chelseaju in osvojiti sistem igre trenerja Tuchla. “Če me bo v nedeljo potreboval, bom pripravljen. Angleška igra je res drugačna, a zame ni nekaj novega. Ne glede na načrte trenerja, se lahko prilagodim in pomagam ekipi. Sem eden tistih, ki rad povezuje ekipo, jo naredi bolj samozavestno in poskrbi, da se vsi počutijo udobno,” je še dejal Lukaku, ki bo po odhodu Tammyja Abrahama znova prevzel dres s številko devet.

Komentari

Vaš komentar