City znova v težavah zaradi kršenja finančnih pravil

Nogomet 6. Feb 202312:24
manchester City
Foto: Profimedia

Vodstvo angleške premier lige je po izčrpni preiskavi nogometni klub Manchester City obtožila kršenja finančnih pravil. Sinjemodri so se že odzvali na obtožbe.

Vodstvo elitnega nogometnega tekmovanja je klub zaradi domnevnih kršitev finančnih pravil v sezonah med 2009/10 in 2017/18 prijavilo neodvisni komisiji. Pri premier ligi so v izjavi dejali, da je City kršil pravila, ki od kluba zahtevajo, da zagotovijo “natančne finančne informacije, ki dajejo resničen in pošten pogled na finančni položaj kluba”.

Po poročanju BBC gre za podatke, ki med drugim vključujejo prihodke kluba, vključno s sponzorskimi prihodki in operativnimi stroški, klubu pa po najbolj črnem scenariju grozi celo izključitev iz tekmovanja.

To sicer ni prvič, da se je aktualni angleški prvak znašel v težavah zaradi izigravanja finančnih pravil. Leta 2020 je športno razsodišče (Cas) razveljavilo dveletno prepoved nastopanja v evropskih klubskih tekmovanjih, potem ko je Uefa odločila, da je City med letoma 2012 in 2016 zagrešil “resne kršitve” pravil finančnega fair playa (FFP).

Nova obtožnica proti Cityju, ki jo je zdaj vložila premier liga je bistveno bolj obsežna in zajema kar 100 primerov kršitev finančnih pravil.

Trenutno drugouvrščeno moštvo angleškega prvenstva se je na obtožbe odzvalo z izjavo za javnost, v kateri je izrazilo začudenje in zatrdilo, da pozdravlja preiskavo neodvisne komisije. “V Manchester Cityju smo presenečeni nad objavo domnevnih kršitev pravil premier lige, še posebej glede na angažiranost in veliko količino dokumentov, ki smo jih posredovali. Klub pozdravlja preiskavo s strani neodvisne komisije, ki bo nepristransko preučila obsežne in neizpodbitne dokaze v podporo našemu stališču.”

Komentari

Vaš komentar