G. Neville: Guardiola spominja na Sira Alexa Fergusona!

Nogomet 2. Mar 202110:54
Getty Images

Nekdanji branilec Manchester Uniteda Gary Neville je močno popihal na dušo Pepu Guardioli. Katalonski strateg legendo rdečih vragov spominja na dolgoletnega stratega Uniteda Sira Alexa Fergusona.

Pep Guardiola je v sezoni 2020/21 znova ustvaril nezaustavljivi Manchester City. Sinjemodri, ki v angleškem državnem prvenstvu zanesljivo vodijo, so nanizali že 20 zaporednih zmag v vseh tekmovanjih, nogometni svet pa vnovič občuduje Guardioline dosežke.

City sicer v tej sezoni ne igra tako všečno kot v preteklosti, a je zato veliko bolj učinkovit in uigran. Na Etihadu v tej sezoni blestijo številni novi junaki, ki so zacveteli prav pod Guardiolo. Izpostaviti velja predvsem Joaa Cancela, Ilkaja Gündogana, Phila Fodena in Rubena Diasa.

Legenda Manchester Uniteda Gary Neville je v delovanju Guardiole prepoznal celo model, ki ga je pri rdečih vragih dolgo uspešno razvijal Sir Alex Ferguson.

Način, kako Guardiola razvija ekipe, spominja na Alexa Fergusona. On je velike ekipe gradil v tri ali štiriletnih obdobjih,” meni Neville in dodaja:

Guardiola je zamenjal polovico igralcev in znova zgradil sijajno ekipo. Pep je v Cityju že opravil z menjavo generacij in zdaj gledamo nove igralce kot so Dias, Cancelo, Zinchenko ali Foden.

Neville je prepričan, da se lahko trenutna ekipa Cityja še nadgradi in postane še boljša: “Gundogan je kot igralec povsem dozorel. Tudi Mahrez se je izboljšal in vsi ti igralci so del tranzicije in prav ti so dokaz Pepovega uspeha. Guardiola zdaj gradi novo veliko ekipo.

Komentari

Vaš komentar