Guardiola opazuje Ramosa, morda se zgodi velik prestop

Nogomet 31. Maj 202118:41 > 18:42
Sergio Ramos Real Madrid
AP Photo/Bernat Armangue

Sergio Ramos, kapetan in dolgoletni član Reala, še vedno ni podaljšal pogodbe z Madridčani. Situacijo z enim najboljših branilcev pozorno opazuje Josep Guardiola, ki bi ga rad pripeljal v Manchester City.

Sergiu Ramosu pogodba z Realom poteče konec naslednjega meseca, nove pa še kar ni podpisal. Po nekaterih informacijah, ki prihajajo iz Španije, se to niti ne bo zgodilo, saj naj bi bil razkorak med njegovimi želji in tistim, kar je pripravljen ponuditi predsednik Florentino Perez, prevelik.

Če do podaljšanja, kar je sicer igralčeva želja, ne bo prišlo, pa naj bi bil prvi favorit za nadaljevanje bleščeče kariere izkušenega španskega branilca Manchester City.

Trener evropskega podprvaka Josep Guardiola Ramosa že nekaj časa občuduje, zato naj bi pozorno spremljal dogajanje okoli njegovega podaljšanja pogodbe in bil pripravljen, da gre v akcijo, če do podaljšanja ne bi prišlo.

Pri Cityju so 35-letnemu Ramosu pripravljeni ponuditi dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za eno leto, opcija pa naj bi bila tudi ta, da z njim podpišejo triletno pogodbo, v kateri bi bilo zapisano, da bi se v sezoni 2023/24 preselil k severnoameriški podružnici angleškega prvaka New York Cityju.

Ramos je član Reala že od leta 2005, ko je v Madrid prišel iz Seville, od takrat pa je zanj odigral že kar 671 tekem in dosegel 101 gol. Z Realom je bil štirikrat evropski, petkrat pa španski prvak.