Rekordno število okužb, a Angleži se na dajo

Nogomet 21. Dec 202110:25 > 10:32 0 komentarjev
Foto: REUTERS/David Klein via guliverimage

V Premier League kljub rekordnim številom okužb s koronavirusom nadaljujejo s tekmovanjem. Za zdaj tradicionalno božično-novoletno dogajanje na Otoku ostaja na sporedu.

V ekipah v najmočnejše angleške lige imajo vse več težav z okužbami s koronavirusom. Med 13. in 19. decembrom so odkrili kar 90 novih primerov, kar 48 primerov več kot prejšnji teden, a pravilo pravi, v kolikor ima ekipa 13 zdravih igralcev in vsaj enega vratarja, mora odigrati tekmo.

V Premier League se ne morejo pohvaliti z najboljšo precepljenostjo. Z dvema odmerkoma je cepljenjih 77-odstokov igralcev, kar je sicer za devet odstotkov več kot oktobra. Z enim odmerkom je cepljenjih 84-odstokov nogometašev, če štejemo skupaj še strokovni štab je z enim odmerkom cepljenih 92-odstokov.

Getty Images/Shaun Botterill

Klopp bi igral, a potrebuje pomoč

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je bil že pred obdobjem korone zelo kritičen do tradicionalnega angleškega sporeda, zdaj pa se mu vse skupaj zdi še bolj nesmiselno. “Moramo tukaj šteti, da nam bo zagotovo zbolel še kakšen igralec, zato igrati 26. in 28. decembra ni mogoče. Radi bi igrali, a pomagati nam boste morali s sporedom,” je bentil Nemec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!