Klopp ne želi prekinjati lige, več znanega v ponedeljek

Nogomet 18. Dec 20219:11 2 komentarja
Jurgen Klopp
Foto: REUTERS/Bernadett Szabo

Vodstvo Premier lige je sporočilo, da bo v ponedeljek organiziran sestanek z vsemi klubi, po katerem bo bolj jasno, kakšni bodo naslednji koraki angleškega prvenstva v boju s pandemijo koronavirusa. Številni izbruhi okužb so namreč prestavili kar 9 od 20 tekem v tem tednu.

Angleška Premier liga se srečuje z velikim porastom okužb s covidom-19. V tem tednu je bilo prestavljenih že 9 tekem, vključno s petimi v tem vikendu. V ponedeljek zato sledi sestanek vseh 20 klubov z vodstvom tekmovanja, posebej pa se bodo zbrali tudi trenerji in kapetani vseh prvoligašev.

Medtem ko je šef Brentforda Thomas Frank jasno povedal, naj se liga prekine do 26. januarja (Boxing Day), nekateri pa so celo za daljšo prekinitev (vsaj do novega leta), se trener Liverpoola Jürgen Klopp ne strinja s temi predlogi.
“Ne razumite me narobe. Nisem proti prekinjanju lige, a ne vidim stoodstotne prednosti v tem. Če zdaj ustavimo tekmovanje za pet ali šest tekem, kdaj jih bomo odigrali? Ali pa nadaljujmo, kar pa bo težko, saj bodo igralci korak za korakom prišli v stik z okužbami,” je dejal Nemec.

Več jasnosti

Nekdanji zvezdnik Liverpoola, zdaj pa trener Aston Ville Steven Gerrard si želi predvsem več jasnosti. Upa, da bodo sestanki prinesli odgovore na nejasna vprašanja. Z njim se strinja tudi strateg Chelseaja Thomas Tuchel: “Odločitve niso v mojih rokah, a jasnost in transparentnost sta vedno prava pot. Pravil je toliko, da takoj, ko sem jih prebral, sem jih pozabil.”

Trener Chelseaja Thomas Tuchel si želi bolj enostavna pravila. Foto: Getty images/Michael Steele

Sestanek bo sicer poleg izvedbe nadaljevanja tekmovanja (težave zaradi natrpanega urnika povzročajo tudi že odpovedane tekme) verjetno zajel še skrbi trenerjev in klubov, kaj storiti z igralci, ki bodo vpoklicani v reprezentance. Januarja je namreč na sporedi Afriški pokal narodov, na vrsti so tudi kvalifikacije za svetovno prvenstvo (na vseh celinah razen v Evropi).

Vodilni mož Premier lige Richard Masters pa je že pisal vsem premierligašem, v sporočilu je zapisal, da je nujno, da se igralci cepijo, če želijo do konca normalno izpeljati sezono. “To je za angleški nogomet ključno,” je dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje