Konec ere: Aguero zapušča Manchester City

Michael Regan, Getty Images Sport

V taboru meščanov so sporočili, da bo Sergio Aguero po 10 letih zapustil Etihad.

32-letnemu napadalcu po koncu sezone poteče pogodba s klubom, ki je že sporočil, da sodelovanja z Argentincem ne bo podaljšal.

Aguerov doprinos Manchester Cityju je nenadkriljiv. On je živa legenda tega kluba,” je zapisal predsednik Kaldun Al Mubarak.

Angleški mediji so se dokopali do informacije, da bodo v taboru sinjemodrih Agueru postavili spomenik pred Etihadom, ki bo stal zraven spomenika Davida Silve in Vincenta Kompanyja.

Argentinec se je v City preselil leta 2011 iz madridskega Atletica. Za City je odigral 384 in dosegel 257 golov, s čimer je daleč najboljši strelec kluba vseh časov.

Aguero je poskrbel za enega izmed najbolj ikoničnih trenutkov v zgodovini Premier lige, ko je leta 2012 na tekmi zadnjega kroga v zadnji minuti dosegel gol proti londonskemu QPR-ju in tako poskrbel za to, da je City po 44 letih prišel do naslova državnega prvaka.

Aguero je s Cityjem trikrat osvojil Premier ligo (Letos se bo s klubom brzčas veselil še četrtega naslova državnega prvaka), enkrat FA pokal in petrkrat ligaški pokal.

Zanimivo bo videti, kam se bo Argentinec preselil poleti. Glavni kandidat za njegov podpis je Barcelona.