Liverpool bo letos odigral prav vse možne tekme

Nogomet 4. Maj. 202218:08
Delite:
Foto: Guliverimage

S torkovo uvrstitvijo v finale lige prvakov je nogometašem Liverpoola uspel edinstven dosežek, saj bodo odigrali prav vse možne tekme na svojem tekmovalnem koledarju.

Moštvo nemškega trenerja Jürgena Kloppa je samo v ligi prvakov doslej odigralo 12 obračunov, poleg tega pa ga čaka še finalni proti bodisi Realu Madridu bodisi Manchester Cityju 28. maja v Parizu. Finale bodo igrali tudi v angleškem pokalu, kjer so vpisali pet tekem, finalna pa je na sporedu 14. maja, ko jim bo nasproti stal Chelsea.

Tudi v ligaškem pokalu, ki so ga že osvojil, so nastopili šestkrat, medtem ko jih v domačem prvenstvu, kjer imajo točko zaostanka za vodilnimi meščani, do zaključka čakajo še trije od 38 krogov.

Klub temu za klub z Anfielda letošnja sezona ne bo rekorda. Ta čast pripada njihovim predhodnikom iz sezone 1983/84, ki so odigrali kar 67 obračunov in tedaj osvojill prvenstvo, ligaški pokal in pokal prvakov.

Absolutni rekord sicer še naprej ostaja v rokah londonskega Chelseaja, ki je v sezoni 2012/13 nastopil na kar 69 tekmah.

Tekme Liverpoola v letošnji sezoni

Ligaški pokal: 6

Angleški pokal: 6

Liga prvakov: 13

Angleško prvenstvo: 38

Skupno: 63

Komentari

Vaš komentar