Liverpool bo za Coutinha prejel vseh 142 milijonov funtov

Nogomet 25. Dec 202019:23 > 19:30
Coutinho
REUTERS/Albert Gea

Barcelona bo prvaku Anglije Liverpoolu izplačala vseh 142 milijonov funtov za Brazilca Coutinha. Znesek je končen in vključuje vse dodatne klavzule o katerih sta se dogovorila kluba ko je nogometaš iz Anfielda prestopil na Camp Nou.

Phillipe Coutinho v dresu Barcelone ni pokazal predstav iz časov, ko je bil najboljši nogometaš Liverpoola. Vseeno pa bodo Katalonci morali redsom plačati celoten znesek za prestop saj si bili medtem izpolnjeni vsi pogoji v pogodbi.

Coutinho se je v Barcelono preselil leta 2018. Prestop je bil takrat vreden 106 milijona funtov (okoli 118 milijonov evrov), s pripadajočimi klavzulami pa bi znesek še lahko narasel na dodatnih 36 milijonov funtov (40 milijonov evrov).

Angleški mediji zdaj poročajo, da so izpolnjene še zadnje postavke iz pogodbe in da bo Liverpool na koncu za nogometaša, ki že četrto sezono ne igra pri njih dobil vseh 142 milijonov funtov.

Zasluga za takšen dogovor gre športnemu direktorju Michaelu Edwardsu, strokovnjaku pri Liverpoolu, ki je sestavil takšno pogodbo z vsemi dodatnimi klavzulami.

V pogodbi je zapisano, da bo Liverpool za Coutinha prejel 106 milijonov funtov in dodatnih 36 milijonov. Prav tako Barcelona do konca leta 2020 ne bo imela pravice, da bi v svoje vrste poizkušala pripeljati kakšnega nogometaša, ki trenutno igra za angleškega prvaka. Kataloncem je lahko v tolažbo to, da se bo ta rok kmalu iztekel …

Denar kar kaplja

Po pogodbi Liverpool prejme dodatnih 4,4 milijona funtov (5 milijonov evrov) za vsakih 15 tekem, ki jih Coutinho odigra v dresu Barcelone, kar pomeni, da so bili redsi za doslej njegovih odigranih 90 tekem nagrajeni s 26,4 milijoni funtov.

Prav tako so pri Liverpoolu prejeli enak znesek vsakič, ko se je Barcelona uvrstila v četrtfinale lige prvakov kar pomeni, da so v zadnjih dveh sezonah zaslužili blizu 9 milijonov funtov (10 milijonov evrov).

In tudi to še ni vse. Po poročanju katalonskega časnika Sport bo Liverpool prejel še dodatnih 18 milijonov funtov, če bo Brazilec odigral 100 tekem v dresu Barcelone. In to se bo zgodilo (če ne bo kakšnih sprememb) v naslednjih nekaj mesecih.

Barcelona je lani Coutinha poslala na posojo v Bayern. V tej sezoni pa novi trener Ronald Koeman poudarja, da je Brazilec eden ključnih nogometašev pri ustvarjanju nove ekipe. Medtem se širijo govorice, da naj bi vodstvo kluba načrtovalo prodajo Coutinha, da bi izboljšalo slabo finančno stanje zaradi pandemije koronavirusa.

Vsekakor pa lahko zapišemo, da je Liverpool s prejetimi 142 milijoni funtov (približno 158 milijonov evrov) opravil posel desetletja.

Alex Livesey/Getty Images
Alex Livesey/Getty Images

 

Komentari

Vaš komentar