Liverpool zaradi krize posloval z večmilijonsko izgubo

Nogomet 27. Apr 202113:22 0 komentarjev
Guliver Image
Liverpool v koronski krizi s 53-milijonsko izgubo / Foto: Guliver Image

Angleški nogometni prvak Liverpool je danes objavil finančno poročilo za leto 2020, v katerem je razkril izgubo 46 milijonov funtov oziroma skoraj 53 milijonov evrov pred odmero davkov, poročata francoska in nemška tiskovna agencija AFP in dpa.

#related-news_0

Liverpool je sodeloval pri ustvarjanju takoimenovane superlige, a se je tako kot drugi angleški klubi, predvsem zaradi pritiskov navijačev, hitro umaknil.

Po nekaterih ugibanjih, naj bi se klub, ki domuje na slovitem Anfieldu za vstop v takoimenovano superligo odločil zaradi finančnih težav, kar delno potrjuje danes objavljeno finančno poročilo.

V zadnjih 12 mesecih je Liverpool zaradi krize, ki jo je povzročila pandemija koronavirusa, izgubil 88 milijonov. V predhodnem poročilu izdanem marca lani so napovedali izgubo v višini 42 milijonov funtov.

Po ocenah britanskih medijev bi lahko znesek, preden bi se navijači vrnili na tribune, znašal 120 milijonov funtov oziroma 137 milijonov evrov.

“Poročilo kaže koliko je vplivala kriza in koliko so padli glavni finančni prihodki. Pred krizo smo bili v trdnem finančnem položaju, zdaj pa poizkušamo krizo preživeti s previdnim delovanjem. Lahko smo optimistični do konca te sezone. Upam pa, da se bodo v naslednji stvari normalizirale,” je dejal direktor kluba Andy Hughes.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!