Modre iz Londona pretresa seksualni škandal

Nogomet 21. Sep 202210:52 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Manj kot mesec dni po imenovanju je nogometni klub Chelsea odpustil komercialnega direktorja Damiana Willoughbyja. Razlog? Še pred nastopom funkcije je nogometni agentki Catalini Kim poslal neprimerna sporočila s seksualno vsebino.

Londonski Chelsea pretresajo nove spremembe v vodstvu kluba. Potem ko se je zaradi ruske invazije na Ukrajino po več kot 20 letih poslovil nekdanji lastnik Roman Abramovič, zamenjal pa ga je Američan Todd Boehly, so se pošteno zamenjale tudi osebe v vrhu kluba.

Na mesto komercialnega direktorja je bil imenovan Damian Willoughby, ki pa na novem položaju ni zdržal niti mesec dni. Kot je prvi poročal angleški Telegraph, se je Chelsea z njim razšel zaradi seksualnega škandala. Azijski nogometni agentki Catalini Kim naj bi namreč pošiljal sporočila z neprimerno (seksualno) vsebino. In vodilni možje Londončanov imajo glede tega ničelno toleranco.

“Dokazi o neprimernih sporočilih, ki jih je Damian Willoughby pošiljal še pred imenovanjem na položaj komercialnega direktorja v Chelseaju, so bili dostavljeni klubu, nato pa tudi pregledani. Čeprav so bili poslani pred njegovo zaposlitvijo, je takšno obnašanje popolnoma v nasprotju z delovnim okoljem in korporativno kulturo, ki so ga vzpostavili novi lastniki kluba,” so v uradnem sporočilu zapisali pri Chelseaju.

Pri prvoligašu, ki je pred kratkim menjal tudi trenerja članske ekipe, so zapisali še: “Lastniki kluba ves čas delajo na doseganju najvišjih standardov na terenu in izven njega. Odločni so vzpostaviti in negovati kulturo transparentnosti, odgovornosti, vključenosti, raznolikosti. Klub je predan ustvarjanju okolja, ki te vrednote tudi uteleša.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!