Mourinho: Prepričan sem, da se Fergie s tem ne bi strinjal

Nogomet 10. Apr 202113:13 > 13:17
Getty Image/Shaun Botterill
Getty Image/Shaun Botterill

Menedžer Tottenhama Jose Mourinho je v napovedi pred derbijem z Manchester Unitedom dejal, da se ne strinja z mnenjem kolega Oleja Gunnarja Solskjaerja, da lovorike ne določajo uspeha.

Norvežan je dejal, da o napredku njegove ekipe ne bi smeli soditi po tem ali bo United v letošnji sezoni osvojil lovoriko. Edina preostala lovorika za rdeče vrage je sicer evropska liga. Dodal je tudi, da je obsedenost z osvojenimi naslovi za nekatere trenerje le “stvar ega”.

Portugalec se seveda z mnenjem Solskjaerja ne strinja. Nenazadnje v svoji trenerski karieri je Jose Mourinho osvojil impresivno število lovorik v štirih različnih državah, vključno z dvema pokaloma v ligi prvakov.

“Tako razmišlja on. Prepričan sem, da ima njegov veliki šef sir Alex Ferguson drugačno mišljenje o tem. Seveda spoštujem stališče Solskjaerja, a sam menim drugače,” je dejal Jose Mourinho.

Portugalec je medtem, ko je vodil Manchester United osvojil evropsko ligo in tudi angleški ligaški pokal.

“Vsak ima pravico do svobodnega razmišljanja in da ima svoje ideje. Če Solskjaer meni tako nimam nič proti. Spoštujem vsakega, a ponavljam, verjamem, da ima Ferguson kot največji v zgodovini premier lige drugačen pogled na lovorike,” je dodal Jose Mourinho.

Na prvi tekmi letošnje sezone na Old Traffordu je Tottenham pod vodstvom Mourinha vpisal visoko in neverjetno zmago s 6:1. Rdeči vragi bodo imeli priložnost za maščevanje v nedeljo ob 17.30, ko se bosta ekipi srečali na stadionu v Londonu.

Dvoboj si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali ekskluzivno na Sportklubu.