Ni še uradno, a je konec. Velika okrepitev za Barcelono.

La liga 13. Maj 202120:14 > 20:17
Vse kaže, da bosta Sergio Agüero in Lionel Messi po novem sodelovala tudi v reprezentanci. FOTO: Guliverimages.

Eurosport piše, da je najboljši strelec v zgodovini Manchester Cityja, Sergio Agüero tik pred podpisom dveletne pogodbe z Barcelono, h kateri se bo po izteku pogodbe z angleškimi prvaki preselil brez odškodnine.

O tem, da je Serigo Agüero blizu selitve v Barcelono, se je pisalo praktično od trenutka, ko je postalo jasno, da bo Argentinec po desetletju zapustil Manchester City.

Eurosport, pri katerem se sklicujejo na zanesljive vire, po navadi pa so pri napovedih natančni, piše, da se je 32-letni argentinski zvezdnik z Barcelono za dveletno pogodbo že dogovoril. Podpis se še ni zgodil, a naj bi se kmalu, ko bodo urejene še nekatere podrobnosti, ki pa naj v luči njegovega novega kluba ne bi bile preveč pomembne.

Selitev Agüera v Barcelono ni niti najmanj presenetljiva in je logična.

Ni skrivnost, da je Agüero velik prijatelj s svojim rojakom Lionelom Messijem, čigar prihodnost pri Barceloni je še negotova. Spomnimo, šestkratnemu dobitniku Zlate žoge poleti poteče pogodba s katalonskim velikanom, nove pa še ni podpisal.

Agüerov podpis je zagotovo korak v to smer, česar se dobro zaveda tudi novi predsednik Barcelone Joan Laporta, medtem ko je njegov predhodnik Josep Maria Bartomeu z odslovitvijo Messijevega velikega zaveznika Luisa Suareza storil ravno obratno.

V Agüeru Barcelona dobiva tudi sijajnega strelca, ki je zabil kar 258 golov za trenutno morda celo najboljši klub na svetu Manchester City. Bil je glavni obraz Cityja, ki se je iz povprečnosti v zadnjem desetletju prebil v svetovno elito. Agüero je pred dnevi osvojil še peti naslov angleškega prvaka, pred njim pa je tudi tekma, v kateri lahko dočaka vrhunec svojega desetletnega bivanja na Otoku. Veliki finale lige prvakov, ki bo po novem v Portu.

Pred Prihodom na Otok je Agüero, za katerim je sicer slabša sezona (v 18 nastopih je zabil samo štiri gole), a je pred tem za City redno zabijal, v Španiji že igral. Med letoma 2006 in 2011 je blestel v majici Atletico Madrida, za katerega je dosegel 101 zadetek.