Ole razkril, kaj mu je pred prvo tekmo svetoval Sir Alex

Solskjaer Ferguson
Ole Gunnar Solskjaer je skoraj tri leta vodil Manchester United. Foto: Reuters/Carl Recine

V knjigi menedžerja Dundee Uniteda Mickyja Mellona je bil eden izmed njegovih sogovornikov tudi Ole Gunnar Solskjaer. Norvežan se je razgovoril o prihodu k Manchester Unitedu leta 2018 in mu razkril, kaj mu je pred prvo tekmo svetoval Sir Alex Ferguson.

Solskjaer je v knjigi z naslovom “Prvih 100 dni: Lekcije vodenja nogometnih menedžerjev”, da na začetku ni imel možnosti, da bi ekipo spremenil in ji dodal svoj podpis. Rdeče vrage je prevzel po odhodu Joseja Mourinha, k Manchester Unitedu pa je prišel kot posojen trener norveškega Moldeja. Na začetku je želel, da se igralci zabavajo in dobro igrajo.

Prišel sem pred božičem. Delovalo je, da prihajam na posojo in da ekipe ne morem spremeniti ter ji dodati svojega podpisa. Prišel sem, poznal sam klub, vedel, kakšna so pričakovanja. Želel sem, da so igralci nasmejani, da igrajo napadalni nogomet in da priložnost dobijo mladi igralci. Govorili smo o velikih pričakovanjih, se zabavali in številne presenetili,” je povedal Solskjaer.

Od ljudi sem kasneje slišal, da končno gledajo pravi Manchester United,” je dodal Norvežan in nato razkril, kako mu je večer pred prvo tekmo svetoval legendarni Sir Alex Ferguson: “Napisal mi je, da naj izberem prvo postavo in da se naj dobro naspim. Poslal sem mu seznam igralcev, ki sem jih izbral in dobil odgovor, da bo ta ekipa dobro opravila svoje delo.