Pep o Aston Villi: razkrivanje informacij neprofesionalno

Premier Liga 23. Feb 202116:27 0 komentarjev
Pep Guardiola
Clive Rose/Reuters

Menedžer Manchester Cityja Pep Guardiola je izjavil, da je razkrivanje informacij o postavi pred tekmo 'neprofesionalno' in 'neetično'.

Aston Villa je sprožila interno preiskavo, potem ko je pred nedeljsko tekmo proti Leicesteru v javnost (seveda na socialnih omrežjih) pricurljala vest, da se je na treningu poškodoval Jack Grealish in da na tekmi ne bo igral.

“Izvedel sem, da so se na socialnih omrežjih pojavile novice, da ne bo igral,” je dejal menedžer Aston Ville Dean Smith. “Če je to pricurljalo iz naših vrst, potem bomo krivca našli in ga kaznovali. S tem nisem zadovoljen in stvari bomo prišli do dna.”

Poleg tega angleški mediji poročajo, da je klub iz Birminghama svojim igralcem zdaj prepovedal igranje Fantasy Premier League igre, saj naj bi informacije tudi na ta način prihajale v javnost. Twitter račun FPL Insider je objavil, da so igralci Aston Ville Matt Targett, Conor Hourihane in Neil Taylor svojega soigralca Grealisha dva dni pred tekmo vzeli iz svojih Fantasy ekip.

Ob vsem tem se je oglasil tudi menedžer Manchester Cityja Pep Guardiola, ki vedno skrbno skriva začetno enajsterico. Dejal je, da ne bo prizanesljiv do svojih igralcev, ki bi razkrili postavo javnosti v dneh pred tekmo.

“Vem, da igralci igrajo te igre, ampak ne vem, kaj je fantasy nogomet,” je izjavil Guardiola. “Nikoli ga nisem igral in zanj sem prvič slišal, ko sem v ponedeljek to prebral v časopisu. Ne vem, kaj to je.”

“Včasih so igralci prijatelji z igralci iz drugih klubov in seveda se pogovarjajo. Včasih se to zgodi. Je neetično in neprofesionalno, ampak se lahko zgodi,” je zaključil Pep.