PL: Carra in Neville sta izbrala top 5 okrepitev vseh časov

Carragher, Neville
Sky Sports

Jamie Carragher je prejšnji teden v eni izmed oddaj dejal, da je Jamie Vardy ena izmed najboljših okrepitev v nogometni zgodovini.

Vardy je leta 2012 v Leicester iz Fleetwooda prestopil za vsega milijon funtov in postal eden izmed najboljših napadalcev na svetu.

Lisice so z njegovimi goli v sezoni 2015/16 prišle celo do naslova v Premier ligi, Vardy pa se tudi pri 34 letih ne zaustavlja in še naprej zabija pomembne gole.

Tim Keeton - Pool/Getty Images
Photo by Frank Augstein - Pool/Getty Images Photo by Frank Augstein - Pool/Getty Images
Photo by Frank Augstein - Pool/Getty Images
Getty Images
Shaun Botterill Getty Images Sport
Hary Maguire, Jamie Vardy Hary Maguire, Jamie Vardy
Glyn Kirk/Getty Images

To je eden izmed glavnih razlogov, zakaj bo ta posel skozi celotno zgodovino nogometa in ne samo v Premier ligi eden izmed najboljših v zgodovini,” je v kolumni pri Telegraphu zapisal Carragher in dodal:

Vedno se sicer skušam izogibati oznaki “najboljši v zgodovini”. Gre samo za mnenje, mnenja pa so različna. A ob sestavi seznama najboljših nakupov, ko se upošteva predvsem vpliv igralca in pa strošek zanj, po moje ni boljšega od Vardyja. Lahko govorimo o številnih prestopih, ki so zaznamovali Premier ligo. Med njimi je prihod Cantonaja v Manchester United, pa prihod Bergkampa v Arsenal. Omeniti moramo tudi Toureja in Silvo ob selitvi v Manchester City ter Van Dijka, ki je okrepil Liverpool.

Carragher je Vardyja zares postavil ob bok največjim, v ponedeljkovi oddaji Monday Night Football pa je nato sledila vroča debata z Garyjem Nevillom.

Najprej je moral Carragher predstaviti pet najboljših nakupov Liverpool v Premierligaški eri. Na seznam je uvrstil naslednje: Sami Hyypia, Luis Suarez, Andy Robertson, Mohamed Salah in Virgil van Dijk.

Sky Sports

Neville je dobil enako nalogo za Manchester United in na seznam uvrstil naslednje zvezdnike: Eric Cantona, Roy Keane, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney in Nemanja Vidić.

Sky Sports

Nato sta oba skupaj sestavila pet najboljših nakupov v zgodovini angleške Premier lige. Preverite, kateri igralci so se znašli na seznamu:

Alan Shearer, Eric Cantona, Thierry Henry, Vincent Kompany in Jamie Vardy.

Mislim, da je teh pet igralcev pravih,” je rekel Neville in dodal: “Njihov vpliv na klube je bil neverjeten. Leicesterjev naslov v ligi? Neverjetna zgodba. Menim, da je Cantona najbolj ikonična okrepitev v Premier ligi. V Unitedu in tudi v Premier ligi je naredil neverjetne stvari, United pa ga je v svoje vrste pripeljal za 1,2 milijona funtov iz vrst večnega rivala, Leeds Uniteda. Mislim, da se tega ne da preseči.

Kakšno pa je vaše mnenje? Kateri prestopi so najbolj zaznamovali Premier ligo?