Po umiku Abramovića se je odzval tudi Chelsea

Nogomet 27. Feb 202211:57 > 12:00 0 komentarjev
Foto: Martyn Haworth via Guliverimage

Nogometni svet je včeraj presenetila novica, da se je Roman Abramović vodenje Chelseaja začasno predal v roke Chelseajeve neprofitne dobrodelne organizacije. Danes je svoje stališče o ukrajinsko-ruski vojni podal tudi klub.

Izjava, ki so jo pri Chelseaju danes zapisali na svoji spletni strani, je zelo skopa. “Situacija je Ukrajini je grozljiva. Misli Chelseaja so pri vseh, ki so v Ukrajini. Vsi v klubu molimo za mir.”

Ni naključje, da so Londončani to sporočilo v svet poslali po umiku Romana Abramovića, ki ima tesne vezi z Vladimirjem Putinom. Rus se je z mesta predsednika kluba po analizah angleških medijev sicer umaknil predvsem zato, da bi zaščitil sebe in klub. V sklopu britanskih sankcij proti Rusiji bi se namreč lahko zgodilo tudi to, da mu državne oblasti klub odvzamejo.

Chelsea FC sicer ni naprodaj, pričakovati je, da se bo Abramović, ki je znova dobil prepoved vstopa v Združeno kraljestvo, po umiritvi razmer vrnil na čelo londonskega prvoligaša. Modre sicer danes čaka boj za novo lovoriko, na sporedu je finale ligaškega pokala, na Webleyju se bo Chelsea pomeril z Liverpoolom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!