Pozabite na finančni fair play, Chelsea bo še kar nakupoval

Nogomet 28. Jan 202313:421 komentar
Malo Gusto je naslednji nogometaš, ki ga bo kupil Chelsea. FOTO: Guliverimages.

Nakupovalna mrzlica pri Chelseaju se nadaljuje. Pred vrati Stamford Bridga je nova, že 16. okrepitev v tej sezoni. V London prihaja mladi up francoskega Lyona Malo Gusto.

Številni otoški mediji poročajo o tem, da se je Chelsea že dogovoril za prestop 19-letnega Mala Gusta, ki v London v zameno za 30 milijonov evrov prihaja iz Lyona, bo pa ta bočni branilec na Stamford Bridge prišel šele poleti in bo do konca sezone ostal v Franciji, še dodajajo.

Član mlade francoske reprezentance se je kljub mladosti pri Lyonu že dodobra uveljavil, v njegovi članski ekipi redno igra drugo sezono v nizu, zanj je do zdaj odigral 54 tekem v vseh tekmovanjih.

Chelsea se pod vodstvom novega lastnika, Američana Todda Boehlyja, tako očitno še naprej požvižga na Uefin finančni fair play, to bo namreč že 16. okrepitev Londončanov v tej sezoni in sedma v zimskem prestopnem roku.

V te sezoni več kot 400 milijonov evrov minusa

Chelsea, ki je poleti odštel več kot 80 milijonov evrov za francoskega branilca Wesleyja Fofano, 65 milijonov pa za Španca Marca Cucurello, in pozimi za 70 milijonov pripeljal tudi ukrajinskega krilnega napadalca Mihajla Mudrika, je v tej sezoni za okrepitve namreč odštel že 460 milijonov evrov.

Z novim nakupom se bo torej povsem približal vsoti pol milijarde, ki jih bo namenil za okrepitve, kar še toliko bolj bode v oči ob pogledu, kakšen je izkupiček Londončanov na drugi strani prestopne bilance. V tej sezoni so namreč s prodajami zaslužili vsega 56 milijonov evrov in na nogometni tržnici ustvarili več kot 400 milijonov minusa.

Komentari

Vaš komentar