Rodriguez že zaključil z nastopi v letošnjem letu

Nogomet 25. Dec 202017:40
REUTERS/Peter Powell
James Rodriguez po enajstih letih zapušča Evropo. FOTO: Reuters.

James Rodriguez za Everton zagotovo ne bo več nastopil do konca leta. To pomeni, da bo kolumbijski nogometaš sredine igrišča v soboto izpustil gostovanje pri Sheffield Unitedu ter tudi dva dni kasneje domačo tekmo proti Manchester Cityu.

Novico je potrdil trener Evertona Carlo Ancelotti. Na začetku se je govorilo, da gre zgolj za poškodbo milejše narave, a se je izkazalo, da temu vendarle ni bilo tako. S tema dvema tekmama bo Rodriguez izpustil šest tekem.

“Na naslednjih dveh tekmah ne računamo na Jamesa. Za kasneje pa bomo še videli,” je dejal italijanski strokovnjak.

Dodatna težava za Everton je tudi izostanek Richarlisona. Brazilec je predčasno zapustil zelenico na tekmi ligaškega pokala proti Manchester Unitedu potem, ko je imel bližnje srečanje z Ericom Baillyem in Brunom Fernandesom. Njegova glava je bila močno okrvavljena.

“Richarlison se počuti dobro, a moramo upoštevati protokol. Če se ugotovi, da je imel pretres možganov bo moral počivati. Zanj bo težko najti zamenjavo. Po drugi strani pa je tu priložnost za ostale napadalce, da pridejo v ospredje,” je dejal Ancelotti.

Everton bo v okviru priljubljenega Boxing Daya gostoval pri Sheffield Unitedu. Tekma je na sporedu v soboto ob 21. uri v neposrednem prenosu na Sportklub HD.

Komentari

Vaš komentar