Borussia zavrnila prvo ponudbo Uniteda

Nogomet 10. Jun 202118:43 > 20:16
Jadon Sancho (Foto: Martin Meissner/picture-alliance/dpa/AP)

Manchester United se je z zastopnikom Jadona Sancha, člana Borussie Dortmund, dogovoril za njegov prihod na Old Trafford, poroča ugledni novinar Fabrizio Romano. Edino kar zdaj še manjka je dokončen dogovor klubov glede višine odškodnine. Prvo ponudbo je Borussia že zavrnila.

Kar jim ni uspelo lani, jim bo kot kaže letos. Manchester United je namreč tik pred tem, da v svojo mrežo ujame talentiranega angleškega krilnega napadalca Jadona Sancha.

United je z 21-letnikom, ki se je v Dortmund preselil pred štirimi leti iz mladinskega pogona Manchester Cityja, uskladil podrobnosti glede pogodbe, poroča dobro obveščeni Fabrizio Romano. Pogodba bo petletna, do konca sezone 2025/26.

A vsaj za zdaj si kluba še nista segla v roki. BBC medtem poroča, da je bila prva ponudba Uniteda v višini 78 milijonov evrov zavrnjena. BVB naj bi zanj zahteval 95 milijonov evrov. Oziroma 90 milijonov in še dodatnih pet, v primeru izpolnjenih določenih pogojev. Pričakuje se, da bo United že kmalu v Dortmund poslal izboljšano ponudbo.

V minuli sezoni je Sancho za Borussio zaigral na 38 tekmah v vseh tekmovanjih in bil izjemno učinkovit. Podpisal se je pod kar 36 golov, 16 jih je dosegel sam, še za 20 je vpisal podajo.

Spomniti velja, da je bil United zelo blizu nakupa Sancha že lansko poletje, ko je bil naposled pri poslu neuspešen. Navijači rdečih vragov bodo morali vendarle še malce počakati, preden lahko pričnejo s proslavljanjem velikega prestopa.

United naj bi prav tako pričel pogajanja za podaljšanje pogodbe Paulu Pogbaju, ki se mu pogodba izteče s koncem naslednje sezone.

Komentari

Vaš komentar