Solskjaer po 9:0: Morda bo na koncu odločala gol razlika

Nogomet 3. Feb 202110:45 > 13:36 0 komentarjev
Mike Hewitt/Getty Images
Mike Hewitt/Getty Images

Menedžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je prepričan, da bo zmaga proti Southamptonu z 9:0 zelo pomembna predvsem ob koncu sezone, saj se lahko hitro zgodi, da bo prvaka odločila gol razlika.

Rdeči vragi so v torek izenačili najvišjo zmago v Premier ligi. Na Old Traffordu so sijajno izkoristili težave svetnikov, ki so že od druge minute igrali z igralcem manj. Manchester je ob odmoru vodil s 4:0, v drugem delu pa dodal še pet golov…

Ko so tako hitro prejeli rdeči karton, je bilo za nas pomembno samo to, da pridemo do hitrega vodstva. Potem je vse lažje. Ob polčasu sem igralcem rekel, da naj nadaljujejo z igro na visokem nivoju, da naj ne popuščajo in da naj dajo vse od sebe. Nikoli ne veš, kaj bo na koncu odločilo prvaka, morda bo to gol razlika. United je to že izkusil, zaradi gol razlike smo enkrat že ostali brez naslova,” je po tekmi razlagal Solskjaer in dodal:

Vsi igralci so igrali zares dobro. Rashford je zadel, tu sta bila tudi Bruno in Martial…. Zelo dobra predstava celotne ekipe. Zdaj moramo ta nivo zadržati, na tej tekmi moramo graditi našo samozavest.

Po 22. krogu je United s 44 točkami na vrhu poravnan z Manchester Cityjem, ki pa ima dve tekmi manj. Klub z Old Trafforda se bo v naslednjem krogu pomeril z Evertonom.