Tottenham z zvijačo Sona do popolnega izkupička

Premier Liga 29. Avg 202117:30 > 17:33
Catherine Ivill/Getty Images

Tottenham Hotspur je edino moštvo Premier Lige, ki ima po treh krogih prvenstva vseh devet točk.

Na svoji zelenici so varovanci Nuna Espirita Santa, s Harryjem Kaneom v prvi postavi, premagali Watford. Sicer je bilo tesno (1-0), a veljajo le vse tri točke, ki Spurs ohranjajo na vrhu razpredelnice.

Edini gol na tekmi je v 42. minuti dosegel Heung Min Son, ki je z leve strani izvedel prosti strel. Vsi so pričakovali podajo, vključno z vratarjem gostov, Korejec pa se je držal pravila “če gre žoga mimo vseh glav, naj gre vsaj proti okviru vrat” ter uspel!

Son je tako na najlepši možen način obeležil 200. nastop v Premiershipu ter Tottenhamu prinesel 300. zmago v prvoligaški druščini na domačem terenu.

Tottenham je imel še nekaj lepih priložnosti, da zmaga bolj prepričljivo in prizemlji povratnika med angleško nogometno elito, a so bili igralci domačih pri zaključku nezbrani. Watford je imel najlepšo priložnost prek Juraja Kucke, ki je v 53. minuti zgrešil tako imenovano “stoprocentno priložnost”.

Tottenham ima s treh srečanj devet točk, Watford pa je sezono sicer odprl z zmago, a sedaj nanizal dva poraza.

Istočasno sta se v Burnleyu merila istoimenski domači klub in gostje iz Leedsa, srečanje se je zaključilo z delitvijo točk (1-1). V 63. je prečko stresel James Tarkowski, mrežo pa je nekaj sekund kasneje zatresel Chris Wood.

Leeds, ki je v tekmo vstopil kot favorit za zmago, je okvir srečanja prvič nastreljal šele v 86. minuti, izkazalo pa se je, da je bilo to dovolj za izenačenje. Patrick Bamford je ekipi Marcela Bielse prinesel drugi zaporedni remi. Burnley je osvojil prvo točko sezone, Leeds ima eno več.

Komentari

Vaš komentar