Christian Eriksen pred veliko vrnitvijo

Nogomet 30. Jan 202220:05 > 31. Jan 2022 8:49 0 komentarjev
Christian Eriksen. Foto: Guliverimage

Christian Eriksen bi se lahko že kmalu vrnil na nogometna igrišča. Danski igralec, ki je pred vsega sedmini meseci na tekmi evropskega prvenstva utrpel srčni zastoj, je tik pred podpisom dogovora z angleškim prvoligašem Brentfordom.

Eriksen je z nogometnih zelenic odsoten vse od lanskega junija, ko je na tekmi proti Finski utrpel srčni zastoj. Življenje mu je tedaj rešilo zdravniško osebje, kasneje pa so mu v bolnišnici vstavili srčni spodbujevalnik, če bi se težave s srcem ponavljale.

A ker pravila v Italiji ne dovoljujejo športnikom, da nastopajo z omenjeno napravo, je milanski Inter decembra z 29-letnikom sporazumno prekinil pogodbo. Vse odtlej je Eriksen treniral v Švici, minuli teden pa se pridružil treningom svojega nekdanjega kluba Ajaxa.

Kot danes poročajo angleški mediji, pa se utegne nogometaš že zelo kmalu vrniti na veliki oder, saj je tik pred podpisom šestmesečnega dogovora z angleškim prvoligašem Brentfordom.

Danec že ima izkušnje z najmočnejšo ligo na svetu, saj je pred selitvijo v Milano med letoma 2013 in 2020 nastopal za londosnki Tottenham, za katerega je odigral 226 uradnih tekem in dosegel 51 golov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!