Trener Chelseaja stopil v bran necepljenim nogometašem

Nogomet 22. Dec 20218:12 1 komentar
Tuchel je v Chelsea prišel januarja 2021 in ga preporodil. Foto: Guliverimage

V angleškem nogometnem prvenstvu se v teh spopadajo z rekordnim številom okužb. Koronavirus je zarezal tudi v vrste Chelsea, kjer je nekaj igralcev še vedno necepljenih.

Londončane danes čaka četrtfinalni obračun v pokalu Carabo proti Brentfordu. Moštvo bo močno oslabljeno, saj bo zaradi okužb s koronavirusom manjkalo kar osem igralcev. A kot je razkril trener Chelseaja Thomas Tuchel so med okuženimi tudi takšni, ki so se cepili že z dvema odmerkoma.

Nemec sicer že vseskozi zagovarja stališče, da je odločitev o cepljenju stvar posameznika, obenem pa javnost poziva, da se proti pandemiji bori na preudaren način.

“Jasno je, da nam covid-19 povzroča težave, a okuženi niso le necepljeni. V naših vrstah imajo koronavirus tudi cepljeni igralci. Ne želim postati eden od tistih, ki kaže s prstom in preganja necepljene. Vsak mora sprejeti odločitev zase in naj ostane pri tem,” je dejal Tuchel.

Pri angleškem velikanu bodo zaradi manjkajočih igralcev vrzel na današnjem dvoboju zapolnili z igralci iz mladinskih vrst, njihov trener pa ne skriva jeze, ker vodstvo angleškega prvenstva ne želi prestaviti njihove nedeljske tekme proti Wolverhamptonu.

“Ne moremo siliti ljudi, da se cepijo. Svojega stališča glede tega ne bom spreminjal. Lahko imate svoje mnenje in jaz svojega, a do slednjega je upravičen tudi nogometaš. Po vsej državi in Evropi so strokovnjaki, ki vam bodo znali odgovoriti na vaša vprašanja o tem, mene pa sprašute o nogometu. Jaz sem cepljen, odločitev sem sprejel zase in pri tem je ostalo,” je še dejal Tuchel, ki danes ne bo mogel računati na Kaia Havertza Rubena Loftusa-Cheeka, Romela Lukakuja, Tima Wernerja, Calluma Hudsona-Odoia in Bena Chilwella.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje