V Angliji bodo obdržali VAR, a klubi želijo izboljšave

Nogomet 6. Jun 202416:10 0 komentarjev
VAR
Foto: Profimedia

Klubi elitnega angleškega nogometnega prvenstva so na današnjem glasovanju privolili v nadaljnjo uporabo tehnologije VAR, ki bo že v prihodnji sezoni doživela tudi nekaj izboljšav.

Pobudo, da se opusti uporaba tehnologije VAR v premier ligi, je vložil Wolverhampton, a so jo klubi z 19 glasovi proti in enim za danes zavrnili. Namesto tega so se odločili za izboljšave samega sistema, s čimer se želijo izogniti polemikam in nezadovoljstvu igralcev in klubov.

Med glavnimi ukrepi bo uvedba polavtomatizirane tehnologije prepovedanega položaja, ki naj bi med tekmami zmanjšale zamude pri odločanju in naj bi jo začeli uporabljati oktobra. Vodstvo lige se je prav tako zavezalo, da bodo v prihodnosti izboljšali komunikacijo z navijači in jim tako pomagalo razumeti namen in uporabo sistema VAR.

“Klubi premier lige so danes izglasovali nadaljnjo uporabo sistema VAR v angleškem prvenstvu. Medtem ko VAR zagotavlja natančnejše sprejemanje sodniških odločitev, se klubi strinjajo, da je treba poskrbeti tudi za izboljšave v korist igre in navijačev,” je sporočilo vodstvo elitnega angleškega nogometnega tekmovanja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!