Prihodnost CR-ja nejasna, a Juve čaka remont

Nogomet 12. Mar 20218:40
Cristiano Ronaldo
Photo by Valerio Pennicino/Getty Images

Juventus bo moral še najmanj eno leto počakati na morebitno slavje v Ligi prvakov, italijanski mediji pa poročajo, da staro damo po koncu sezone čakajo številne spremembe igralskega kadra.

Juventus je pred tremi leti iz Reala pripeljal Cristiana Ronalda kot zadnji manjkajoči delček v napadu na Ligo prvakov. Načrti se stari dami niso uresničili, saj s slavnim Portugalcem v treh letih niso prišli niti do polfinala. Ronaldo je v treh sezonah za Juventus v Ligi prvakov dosegel 14 zadetkov, enega manj kot jih je zabil v zadnjem letu pri Realu.

Ob tem je Juventus v času do njegovega prihoda v zadnjem desetletju dvakrat igral v finalu Lige prvakov, z najdražjim igralcem v klubski zgodovini pa se ni prebil dlje od četrtfinala.

Usoda 36-letnega zvezdnika v Juventusu še ni znana. Italijanski novinar Fabrizio Romano poroča, da bodo v klubu že v kratkem razpravljali tudi o tej vroči temi, zagotovo pa je, da bo igralski kader po koncu sezone doživel številne spremembe.

Romano dodajo, da bodo okostje ekipe v prihodnosti predstavljali Weston McKennie (22 let), Federico Chiesa (23), Matthijs De Ligt (21) in Wojciech Szczesny (30). Klub bo zagotovo zapustil Aaron Ramsey, ki se ni izkazal kot prava okrepitev, Andrea Pirlo pa je že napovedal, da ostaja na klopi, ter da se nima namena umakniti po evropskem neuspehu.

Komentari

Vaš komentar