Priložnost zamujena, včasih vrne se še ena (VIDEO)

Nogomet 24. Okt 20236:59 0 komentarjev

Poškodba Matevža Vidovška mu odpira novo priložnost. Denis Pintol je znova številka ena ljubljanske Olimpije. Njegov drugi debi se je končal po željah, Primorec je tekmo z Domžalami končal brez prejetega zadetka, po tekmi pa smo ga gostili v kratkem pogovoru za našo nogometno oddajo Pod prečko.

Reprezentančni odmor v NK Olimpija še zdaleč ni prinesel spokojnosti in počitka, še najmanj pa mirne priprave na nadaljevanje sezone. Zmaji so bili še pred tednom dni brez trenerja, po slovesu Joaa Henriquesa je naposled vendarle dva dni pred tekmo z Domžalami vajeti prve ekipe prevzel Zoran Zeljković.

Novi strateg zeleno-belih se je takoj po prihodu v novo sredino moral spopasti tudi s precej dolgim seznamom poškodovanih nogometašev. Na njem je tudi prvi vratar Olimpije Matevž Vidovšek, ki bo po operaciji zaradi poškodbe rame manjkal vse do začetka drugega dela sezone. V tem času je znova med vratnici aktualnih prvakov stopil Denis Pintol, ki je prvo priložnost dobil že lani, a takrat prejel precej več zadetkov kot v prvem delu sezone 2022/2023 praktično nepremagljivi Vidovšek. Tudi letos Primorec stopa v velike čevlje oziroma si bo nadel velike rokavice, začel pa je s ‘čisto mrežo’ na tekmi proti Domžalam.

“Vida (Matevž Vidovšek, op. a.) je naredil veliko za Olimpijo, za ta klub. Zavedam se, da je marsikaj na meni, da nadaljujem to, kar je on počel. Lahko mu samo čestitam. A ne smem se preveč obremenjevati s tem, moram se osredotočati nase. Grem tekmo po tekmo, vsako priložnost, ki jo dobim, želim izkoristiti. Upam na najboljši razplet,” po prvi čisti mreži poudarja Pintol.

Denis Pintol. Foto: Uroš Skaza

Takoj po novi priložnosti v Prvi ligi Telemach, zdaj Pintola čaka tudi evropski krst. Ta prihaja na izjemno negostoljubnem terenu v ferskem Thorshavnu, na umetni travi, kjer so se proti robustnim prvakom majhne otoške državice v tem poletju in jeseni opekli že številni favoriti. Opozoril za Olimpijo tako ne manjka, a če kje potem, morajo zmaji ravno na tekmah proti Klaksviku iskati točke v konferenčni ligi.

“Na Ferskih otokih je umetna trava, temu se bomo morali prilagoditi. So zelo dobra ekipa, a gremo na zmago, skušamo narediti čim več v konferenčni ligi, radi bi ujeli priključek v boju za napredovanje. Dobro bomo analizirali nasprotnika in gremo na zmago,” zaključuje vratar zmajev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!