Primer Paul Pogba – laži, sprenevedanje ali maščevanje?

Nogomet 16. Jun 202218:00 0 komentarjev
Ian MacNicol/Getty Images
Foto: Ian MacNicol/Getty Images

Njegova kariera v Manchestru je (že drugič) končana. Paul Pogba v dresu rdečih vragov nikakor ni uspel potrditi svojega neizmernega nogometnega potenciala in bo očitno kariero znova reševal v Juventusu. A še preden dokončno razkrije, kje bo končal kariero, je Francoz znova uperil nekaj puščic proti svojim nekdanjim delodajalcem.

S koncem junija bo Paul Pogba znova zapustil Manchester United. Za seboj bo, če seštejemo odškodnino in plačo, pustil 200 milijonov funtov veliko finančno luknjo, v zameno zato pa so rdeči vragi v njegovi eri dobili bore malo – naslov v Ligi Evropa (2017) in ligaški pokal istega leta.

Ko je Francozova pogodba šla proti koncu, je bilo bolj ali manj jasno, da v Manchestru nima več prave prihodnosti. Konec lanske sezone se je sicer skupaj s svojim, žal pokojnim, agentom Mino Raiolo z vragi še dogovarjal o možnosti nadaljnjega sodelovanja. A bolj kot so pogajanja tekla, bolj je postajalo jasno, da sta obe strani bistveno predaleč v svojih zahtevah in pričakovanjih, da bi 29-letnik svojo kariero nadaljeval v enem izmed najtrofejnejših klubov na svetu.

Foto: Spada/LaPresse

Izjave, ki nimajo prav trdne podlage

United mi ni ponudil ničesar,” je skozi pripravo svojega dokumentarca, ki ga pripravlja platforma Amazon Prime, razkril Paul Pogba in dodal: “Klubu želim dokazati, da so storili napako, ker so tako dolgo odlašali s podaljšanjem pogodbe. Vsem želim dokazati, da je bila to napaka Manchester Uniteda. Kako lahko rečeš nogometašu, da ga želiš v svojih vrstah, potem pa mu ne ponudiš ničesar? Tega res ne razumem.”

Dobro obveščena angleška nogometna javnost je sicer predstavila nekoliko drugačno različico Francozove zgodbe. Po njihovih informacijah naj bi trikratni evropski prvaki Pogbaju ponudili kar dve izboljšani pogodbi, kot je bila obstoječa, po kateri je zaslužil 290 tisoč funtov na teden. A očitno so 29-letniku še bolj donosen dogovor ponudili pri Juventusu, s katerim naj bi v kratkem podpisal štiriletno pogodbo. Sky Sports sicer poroča, da situacijo še vedno budno spremlja tudi Paris Saint Germain.