Prosinečki: Imam obljubo vodstva kluba, prihajajo okrepitve

Nogomet 27. Jun 202220:00 1 komentar
Foto: SK

Vročinski val, ki je te dni zajel Slovenijo in predvsem Ljubljano, ni tisto, kar trenutno najbolj moti navijače Olimpije. Privrženci zeleno-bele barve se namreč te dni najbolj hudujejo nad neaktivnostjo ljubljanskega prvoligaša na poletni nogometni tržnici in z nestrpnostjo osvežujejo spletne kanale kluba v upanju na novo ime v zmajevem gnezdu. V pogovoru za Sportklub je (tudi) na to vprašanje odgovoril trener Robert Prosinečki.

“Čakamo še na dve ali tri okrepitve, imamo obljubo vodstva kluba. Potrebujemo še nekaj novincev, da bo ekipa še boljša, tako da bom z oceno prestopnega roka še nekoliko počakal. Imamo nabor dobrih igralcev, tudi mladi delajo izvrstno in so se odlično vklopili v ekipo. Predvsem s prihodoma Justasa Lasickasa in Augustina Doffa smo dobili dodano vrednost moštva, z njima moramo biti zadovoljni,” je ob našem obisku v Olimpijini pripravljalni bazi na Bledu ocenil Robert Prosinečki.

NK Olimpija Ljubljana na poletni nogometni tržnici

Prihodi: Justas Lasickas (Voždovac, Srbija), Mateo Karamatić (Osijek, Hrvaška), Denis Pintol (Primorje), Agustin Doffo (Tuzla City), Ivan Lagundžić (Kustošija, Hrvaška)

Odhodi: Tomislav Tomić (Celje), Jan Andrejašič, (iztek pogodbe), Nik Kapun (Liepaja, Latvija), Michael Pavlović (Koper), Marijan Čabraja, Neven Đurasek, Robert Mudražija, Aljoša Matko, Nik Prelec (vsi iztek posoje)

Brez prihodnosti v zeleno-belem dresu oziroma na izhodnih vratih: Nejc Vidmar, Almedin Ziljkić, Eric Boakye, Antonio Delamea Mlinar, Matic Fink

Intervju z legendarnim “Velikim Žutim” si lahko jutri zjutraj v celoti preberete na naši spletni strani. Trener Olimpije se je z nami med drugim pogovarjal o evropskem nasprotniku Olimpije, statusu Ivana Banića in Almedina Ziljkića, proračunskih zmožnostih ljubljanskega prvoligaša, razmerju moči v Prvi ligi Telemach in ambicijah Olimpije v prihajajočem tekmovalnem obdobju.