Proti Romuniji in Črni gori brez Črnigoja

Nogomet 15. Nov 202213:49 0 komentarjev
Domen Črnigoj. FOTO: Uroš Skaza.

Slovenska nogometna reprezentanca je danes na Brdu pri Kranju opravila drugi trening pred četrtkovo tekmo z Romunijo v Cluju (20.00). Selektor Matjaž Kek na prihajajočih tekmah ne bo mogel računati na Domna Črnigoja, ki je zaradi bolezni zapustil reprezentančni tabor, je na spletni strani sporočila Nogometna zveza Slovenije (NZS).

Razpoloženje na treningu je bilo kljub temu dobro, kar je posledica uspešnih nastopov Slovenije v ligi narodov. “Lepo je, ko vzpostaviš pozitivno atmosfero. Začutili smo podporo navijačev, kar je zelo pomembno za naprej. Z obstankom v ligi narodov smo uresničili cilj, je pa to sedaj že za nami,” je za NZS dejal Adam Gnezda Čerin.

Reprezentanti so misli že usmerili na pripravljalni tekmi, ki bosta v četrtek proti Romuniji in v nedeljo proti Črni gori. “Predvsem smo veseli, da se spet srečamo s soigralci, saj se ne videvamo preveč pogosto. Skušali bomo izkoristiti čas, ki nam je na voljo. Vsak zbor je dobrodošel za preizkušanje novosti in piljenje ostalih zadev,” pravi nepogrešljiv vezist grškega Panathinaikosa.

S tekmeci v tem ciklu se Gnezda Čerin ne obremenjuje. “Gledali bomo bolj nase, saj želimo izboljšati določene stvari iz zadnjih akcij in se ustrezno pripraviti na naslednje kvalifikacije. Nasprotnika tokrat ne bosta toliko v prvem planu, ju bomo pa nedvomno ustrezno analizirali, saj želimo vsako tekmo zmagati.”

Tekmi želijo izkoristiti za novo uigravanje

Tako bo tudi v nedeljo ob 15. uri v Stožicah, kjer želijo slovenski reprezentanti skleniti uspešno tekmovalno leto pred čim večjim številom gledalcev. “Vedno je lepo igrati pred polnimi tribunami. Upam, da bo podobno tudi proti Črni gori. Vse navijače vabim, da se nam pridružijo, mi pa bomo poskrbeli za dobro predstavo,” obljublja Gnezda Čerin.

Na pravo podobo slovenske reprezentance računa tudi Jure Balkovec, ki upa, da bosta zadnji tekmi v koledarskem letu dobra popotnica v kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024.

“Tekmi z Romunijo in Črno goro želimo izkoristiti za novo uigravanje. Selektorju mora vsak posameznik pokazati, na kakšen način lahko pomaga reprezentanci. Oba nasprotnika sta sicer zelo kakovostna in sodita v naš rang. Nadejam se dveh dobrih tekem, na katerih bomo poskušali zmagati. Verjamem, da smo tega tudi sposobni,” je za NZS dejal krilni branilec, ki bo na prihajajočem svetovnem prvenstvu navijal za Brazilijo.