Vidovšek: Ne skrbi nas, da bi trener odšel, gremo po naslov

Nogomet 4. Nov 202217:30

V letošnji sezono pri ljubljanski Olimpiji izstopa cela kopica mladih nogometašev. Zagotovo mednje spada tudi vratar Matevž Vidovšek, ki iz tekme v tekmo kaže napredek in je trenutno najboljši čuvaj mreže v Prvi ligi Telemach. 23-letnik se je pred tekmo z Radomljami razgovoril o številnih aktualnih temah v taboru zmajev, tudi o informacijah o tem, da se težave v pisarnah počasi selijo tudi v slačilnico.

Veliko vrstic je bilo v zadnjih mesecih zapisanih o Matevžu Vidovšku. Ob vseh napakah Ivana Banića v lanski sezoni, je skozi poletje postajalo jasno, da bo 23-letnik v novi sezoni vratar Olimpije številka ena. Nekateri so zmajevali z glavo, kako je mogoče, da eden od kandidatov za naslov stavi na doslej povsem nepreverjenega mladeniča, a Korošec je že po nekaj tekmah dokazal, da bo kos nalogi. Ne le to, med vratnicama zeleno-belih je bil tako suveren, da je začel ogrožati celo rekord po številu minut brez prejetega zadetka med slovensko nogometno elito.

“O tem rekordu se je veliko pisalo, a sam nisem čutil pritiska. S tem se nisem pretirano obremenjeval, šel sem iz tekme v tekmo in zanimala me je samo zmaga Olimpije. Rekordi me ne zanimajo, vsi v ekipi imamo en sam cilj, da Olimpija zmaguje in da osvojimo naslov.”

V letošnji sezoni pri Olimpiji res ne manjka izstopajočih posameznikov, a morda najbolj izmed vseh izstopa ravno vratar zmajev. FOTO: Aleš Fevžer.

V prvenstvu je bil nepremagan 823 minut. Do rekorda Nejca Vidmarja (1002 minuti) mu je vendarle zmanjkalo kar precej, kar samo dokazuje, s kako izjemnim mejnikom se je spogledoval. Se je v trenutku, ko ga je na tekmi s Koprom premagal Bright Edomwonyi zavedal, kakšnega niza je konec?

“Ne, v tistem trenutku nisem pomislil na rekord, jezen sem bil, ker smo prejeli zadetek. Najbolj pomembno je, da na koncu zmagamo. Če bomo tekmo dobili s 6:5, res je, ne bom ravno srečen, ampak zadovoljen, ker smo osvojili tri točke,” poudarja vratar zmajev.

Ob vrnitvi je bil v glavi povsem miren

Bleščeč začetek sezone, ko na šestih tekmah ni prejel zadetka, je prekinila poškodba roke, ki jo je staknil na tekmi s Koprom. Vrnil se je v idealnem trenutku – na večnem derbiju, na katerem so zmaji ugnali Maribor (1:0) in še povečali prednost pred večnim rivalom. Samozavest Matevža Vidovška je v tej sezoni na tako visoki ravni, da tudi ob povratki na zelenice ni imel posebnih težav.

“Med poškodbo sem intenzivno delal, da nisem izgubljal hitrosti in tehnike z nogo. Res sem se trudil, da se čim prej vrnem. V glavi sem vse skupaj predelal, tako da sem se vrnil miren in mislim, da na igrišču nisem imel večjih težav,” ocenjuje najboljši vratar Prve lige Telemach.

Trener Albert Riera o Matevžu Vidovšku:

“Veste, kakšen je moj pristop. Ko smo v napadu, vratar ni vratar, ampak je enajsti igralec. Ko imamo žogo ni najbolj pomemben napadalec, ampak branilec, vratar. Matevž je še mlad vratar, lahko še napreduje. Njegove kvalitete pa poznamo vsi. Izstopa zaradi svojega odnosa in osredotočenosti na tekmo. Je samozavesten in to je najbolj pomembno,” svojega čuvaja mreže pohvali trener Olimpije.

FOTO: Uroš Skaza.

V ekipi se pogovarjamo o vsem in trenutno razmišljamo samo o naslovu

V zadnjih dneh tabor zmajev pretresajo nove informacije o finančnih težavah in celo kazni Nogometne zveze Slovenije, zaradi katere Olimpija v naslednjih dveh prestopnih rokih ne bo smela pripeljati novih okrepitev. Vse več je govora o tem, da je tudi trener Albert Riera nezadovoljen z dogajanjem v klubu, kako pa je vse skupaj vplivalo na slačilnico?

“Igralci smo maksimalno motivirano in osredotočeni na naslednjo tekmo, imamo enajst točk prednosti pred tekmeci, zato to ne sme biti težava. Se pa v ekipi pogovarjamo o vsem, zapremo vrata in predebatiramo tisto, kar je dobro, in tisto, kar je slabo. Smo pozitivna skupina igralcev, željni smo zmagovanja in to je najbolj pomembno. Ne skrbi nas, da bi trener odšel. Zakaj bi odšel, če imamo enajst točk prednosti na lestvici in zaupamo drug drugemu? Vsi smo osredotočeni na naš glavni cilj, to je naslov prvaka,” poudarja Vidovšek.

Večkrat opozarjamo na odlično vzdušje, ki v tej sezoni vlada v prvi ekipi zmajev.

Trener Riera je v teh dneh opozoril na to, da v zimskem prestopnem roku ne bo dovolil prodaje svojih najboljših igralcev. To pomeni, da tudi Olimpijina številka ena dobre forme vsaj še januarja ne bo vnovčila s prestopom v tujino. A Matevž Vidovšek ne skriva ambicij po tem, da se nekoč preizkusi na tujem.

“Pogodbo z Olimpijo imam sklenjeno do leta 2025, tako da sem lahko še dolgo tukaj. A vsak mlad nogometaš ima željo in cilj, da nekoč zaigra v tujini. Se pa strinjam s trenerjem, če klub ne bo smel pripeljati novih nogometašev, potem je logično, da ne bo niti prodaj. Sam nisem nikoli skrival tega, da želim oditi na tuje, kdaj pa bo to – čez eno, dve ali tri leta, tega ne vem. Trenutno imam samo en cilj, to je naslov z Olimpijo.”