Kramarič iz Maribora znova v Bravo

Prva liga 25. Sep 202010:15 > 10:18
NK Bravo

Martin Kramarič bo naslednja tri leta igral v dresu Brava. Belokranjec je barve ljubljanskega prvoligaša branil že v drugi polovici minule sezone, ko ga je v Šiško posodil Maribor. Kadrovali so tudi pri Aluminiju.

Izredno smo veseli, da se je Martin vrnil v naš klub. Že lani je pokazal izjemno energijo, verjamemo pa, da bo z njo tako nas kot naše navijače navduševal tudi v prihodnje. Obenem bi se Mariboru želel zahvaliti za kooperativno sodelovanje ob podpisu pogodbe. Martinu ob povratku na ŽAK izrekam lepo dobrodošlico in mu v našem dresu želim obilo uspeha,” je ob podpisu pogodbe povedal športni direktor kluba iz Ljubljane Dejan Močnik.

Martin Kramarič je v minuli sezoni za Bravo odigral 15 tekem, ob golu pa je v statistiko vpisal še tri asistence. Nekdanji član Krke se od Maribora poslavlja po prekinitvi pogodbe, v vijoličastem dresu je na 54 tekmah dosegel en zadetek.

Aluminij se v nadaljevanje sezone podaja z novim branilcem. V Kidričevo se je po nekaj letih vrnil Aljaž Džankić, ki je z rdečimi sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja. “Za Aluminij sem se odločil, ker lahko v klubu pridobim ogromno izkušenj, prav tako lahko prenesem znanje iz Italije, ki sem ga že osvojil. Zagotovo je prestop v Kidričevo pravi korak v moji karieri. V Italiji se igra trd nogomet in mislim, da se bom hitro vklopil v ekipo, Aluminij je prav tako ekipa, ki ima izjemno čvrsto obrambo in želim si, da bom tudi jaz pripomogel k temu, da bo rdeče-bela obramba še trša,” je ob sklenitvi sodelovanja dejal mladi Džankić.

Osemnajstletnik je nogometno kariero pričel prav v Kidričevem, se nato preselil v Ljudski vrt in štiri leta branil barve Maribora. Lansko poletje se je pridružil italijanskemu Udineseje in za mladinsko ekipo odigral 15 tekem. Branilec s slovenskim in hrvaškim potnim listom je član mladinskih reprezentančnih selekcij Hrvaške.

Kidričani so se v tem tednu razšli s srbskim vezistom Milošem Šakom, ki je po zimskem prestopu med rdeče zbral 14 uradnih nastopov. (vir: NZS)