Olimpija se je komaj rešila proti Brežicam

Prva liga 21. Okt 202020:12 > 20:26
Facebook/NKOlimpija

V osmini finala Pokala Slovenije so Brežice proti Olimpiji dobrih deset minut pred koncem vodile s 3:1, vendar so Ljubljančani napredovali po streljanju enajstmetrovk.

Četrtouvrščena ekipa 2. SNL je bila na pragu senzacije, vendar so zmaji na koncu vendarle uspeli preprečiti šokanten izpad v osmini finala. Po rednem delu je bil izid 3:3, v izvajanju enajstmetrovk je bila Olimpija boljša z 2:0.

Olimpija je povedla po pol ure igre z golom Vukušiča, le minuto kasneje pa je Sokler izenačil. 1:1 je bil tudi izid polčasa.

V drugem delu je Sokler najprej zadel za vodstvo Brežic v 65. minuti, devet minut kasneje pa je zaokrožil hat-trick z golom z 11-metrovke in drugoligaška ekipa je bila na pragu zmage. Toda v 79. je Vombergar znižal zaostanek, tri minute pred koncem rednega dela pa je Samardžić izenačil na 3:3.

V podaljških zadetka ni bilo, čeprav je imela Olimpija precej priložnosti, gol so ji tudi razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Sledilo je izvajanje enajstmetrovk, pri katerih strelci niso bili razpoloženi. Za Olimpijo sta v polno zadela Vukušić in Ivanović, medtem ko je Kruljac ubranil strela Marina in Samardžića. Brežice z 11 metrov niso dosegle niti enega gola, Drugoviću, Urhu in Felji je Frelih strele ubranil, medtem ko je Božič streljal mimo gola.