Ljubljansko rajanje sredi Maribora: Olimpija v finalu!

Prva liga 12. Apr 201719:34 > 19:39
NK Olimpija/Facebook

Olimpija je na povratni polfinalni tekmi Pokala Slovenije v Ljudskem vrtu uspela zadržati minimalno prednost in se uvrstila v veliki finale, v katerem se bo 31. maja na koprski Bonifiki pomerila z Domžalami. Srečanje v štajerski metropoli se je končalo brez zmagovalca (1:1).

Priložnosti Maribora so se na začetku tekme kar vrstile, prva v 3. minuti, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Matej Palčič, a bil nenatančen. Že tri minute kasneje je gostujoči vratar Rok Vodišek nevaren poskus Marcosa Tavaresa odbil v polje do Milivoja Novakovića, a je bil ta v prepovedanem položaju.

V 32. minuti so Ljubljančani povedli. Dino Štiglec je izvajal prosti strel, žoga se je v gneči pred mariborskim golom odbila do Alexandruja Cretuja, ta pa z močnim strelom v desni zgornji kot premagal Obradoviča in gostom priboril lepo prednost.

V drugem delu tekme se je igra sprva odvijala na sredini igrišča, Olimpija je v 57. minuti poskusila preko Leona Benka, a je bil Obradovič na pravem mestu, dve minuti kasneje je imel priložnost Maribor, vendar pa Novaković ni prišel do zaključnega strela. V 64. minuti je Mitja Viler meril mimo desne vratnice ljubljanskega gola, Vodišek pa si je zaradi zavlačevanja že v 66. minuti prislužil rumeni karton.

V zaključku tekme je bil zelo nevaren še Dare Vršič, ki je vstopil v 61. minuti tekmi, toda jalovi napadi Maribora niso obrodili sadov, tako da se je v finale uvrstila Olimpija s skupnim izidom 3:2.